StoryEditor

Novinka z produkcie HBO Max: Romantická komédia o lockdowne s Anne Hathaway

04.02.2021, 14:20
Autor:
redred
HBO uvedie aj dokumentárny seriál z barcelonskej nemocnice počas vrcholiacej pandémie.

Linda (Anne Hathaway) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), ktorí sa práve rozišli, sú v nepríjemnej situácii. Povinná karanténa v čase londýnskej epidémie koronavírusu ich núti aj naďalej žiť pod jednou strechou. Linda, úspešná marketingová riaditeľka, je kvôli novým pracovným povinnostiam rozčarovaná z korporátneho sveta, a kreatívec Paxton, ktorý má za sebou kriminálnu minulosť, zostáva bez práce.

Kým sa obaja spolubývajúci snažia o pokojné spolunažívanie, vďaka poézii a hektolitrom vína v sebe opäť prebudia dávno vyhasnutú túžbu po živote. Nechajú sa zlákať jedinečnou ponukou podieľať sa na riskantnej lúpeži šperkov. Romantická komédia Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, ktorí sa rozhodli staviť všetko na lukratívnu príležitosť, ktorá im môže navždy zmeniť život.

Časť natáčania sa odohrávala v uzavretom londýnskom obchodnom dome Harrods. Štáb mal vďaka pandémii jedinečnú možnosť využiť priestory slávneho obchodného domu a vo filme si zahrali aj jeho zamestnanci. Film sa nakrúcal 18 dní za prísnych bezpečnostných a protikoronavírusových opatrení. Premiéra na HBO GO bude 5. februára.

Unikátny dokument Sme v tom spolu

Dokumentárny seriál Sme v tom spolu prináša silný a dojemný obraz života v jednej z barcelonských nemocníc počas vrcholiacej koronavírusovej pandémie, ktorý ale zároveň dodáva divákom nádej. Sleduje pacientov a zdravotníkov v nemocnici Parc Taulí Hospital počas niekoľkých týždňov od marca do júna 2020, a to v najťažších okamihoch prvej vlny pandémie.

Tvorcovia nevnímajú pacientov iba ako čísla, v trojdielnom dokumente sa zameriavajú na fyzické a emocionálne výzvy, ktorým pacienti aj zdravotníci čelia nielen v práci, ale aj doma v konfrontácii so svojimi rodinami a blízkymi. Režisér Fèlix Colomer prostredníctvom intímnych príbehov jednotlivých aktérov pripomína pozoruhodnú schopnosť človeka ostať láskyplným a láskavým, a to aj za najhorších okolností.

HBO GO

"Od začiatku koronavírusovej krízy nás politici a médiá zahlcovali rôznymi dátami. Každý deň 500 úmrtí, 2000 nových prípadov, 300 hospitalizácií na jednotkách intenzívnej starostlivosti, 200 chýbajúcich zdravotníkov v nemocniciach...iba čísla. Cieľom seriálu Sme v tom spolu nie sú čísla. Sú ním ľudia. Tak sa napríklad stretneme s Alfredom a Matildou, párom, ktorý aj po 50 rokoch spája rovnako silná láska ako pri ich prvom stretnutí, budeme svedkami neuveriteľného odhodlania zdravotných sestier Sílvie a Isy a vypočujeme si pacientov, ktorí čelia nevyhnutnému koncu. Všetci títo ľudia sú v tom s nami. Od nich by sme sa mali učiť,” vysvetľuje Fèlix Colomer, tvorca projektu.

Premiéra sa uskutoční 7. februára vo všetkých teritóriách, v ktorých spoločnosť HBO Europe pôsobí. Producentmi pre HBO Europe sú spoločnosti El Terrat (The Mediapro Studio) a Forest Film Studios.

01 - Modified: 2021-12-21 11:46:52 - Feat.: - Title: Harry Potter, Hermiona a Ron sa po 20-tich rokoch vracajú do Rokfortu 02 - Modified: 2021-11-12 16:29:21 - Feat.: - Title: Nová kapitola Sexu v meste sa otvára 9. decembra. Pozrite si prvý trailer 03 - Modified: 2021-10-18 09:49:12 - Feat.: - Title: HBO natáča prvý slovenský seriál pre HBO MAX 04 - Modified: 2021-10-18 09:40:33 - Feat.: - Title: HBO Max bude filmy ponúkať už 45 dní po premiére v kinách 05 - Modified: 2021-09-08 13:52:02 - Feat.: - Title: HBO Max prichádza do Európy. Na Slovensku bude služba spustená budúci rok
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:55