StoryEditor

O sporoch pri zmene štátneho rozpočtu budú diskutovať aj Kollár, Sulík, Kamenický či Raši

21.05.2021, 18:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií v RTVS, na Markíze a TA3.

Spory vo vládnej koalícii neutíchli ani po rekonštrukcii vládneho kabinetu. Nezhody medzi koaličnými lídrami – Igorom Matovičom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS), pri zvýšení výdavkov v štátnom rozpočte o miliardy eur už ovplyvňujú aj prácu parlamentu. Rokovanie národnej rady preto musel preto jej predseda Boris Kollár (Sme rodina) prerušiť. Ten zase nevie nájsť zhodu s ministerskou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) pri dĺžke kolúznej väzby.

Témou víkendových politických diskusií budú okrem dôvodov navrhovaného navýšenia výdavkov štátneho rozpočtu a hľadaní politickej dohody tiež opatrenia na zmiernenie negatívnych následkov koronakrízy na hospodárstvo a možnosti pomoci rodinám s deťmi.

Pozvanie do rozhlasových Sobotných dialógov prijali predseda hospodárskeho výboru Peter Kremský(OĽaNO), predseda výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) a podpredseda výboru pre sociálne veci Ján Richter (Smer-SD). Témou diskusie bude zmena štátneho rozpočtu.

Kríze vo vládnej koalícii sa bude venovať aj politická diskusia Na telo televízie Markíza. O sporoch medzi lídrami OĽaNO a SaS ohľadne zvýšenia výdavkov v štátnom rozpočte o miliardy eur či spore o dĺžke kolúznej väzby medzi Sme rodina a Za ľudí, bude moderátor Michal Kovačič diskutovať predsedom parlamentu a hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a podpredsedom Smeru-SD Ladislavom Kamenickým.

Divákom prinesie Na telo aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý dá odpoveď na aktuálne preferencie politických zoskupení.

Hosťami prvej časti relácie V politike na TA3 budú podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Témami diskusie budú najmä navrhované zmeny v štátnom rozpočte a sociálny rozmer či efektivita opatrení počas koronakrízy.

V druhej časti relácie bude o vzťahoch v koalícii a opozícii diskutovať štvorica poslancov: Miloš Svrček (Sme rodina), Richard Takáč (Smer-SD), Tomáš Taraba (Život-NS) a Marek Šefčík (OĽaNO). 

Na poste moderátora sa prvýkrát objaví Rastislav Iliev.

Jednotka RTVS v nedeľu neuvedie politickú diskusiu O 5 minút 12. Od 11:00 bude vysielať zápas slovenskej reprezentácie s Veľkou Britániou na Majstrovstvstvách sveta v hokeji.

01 - Modified: 2021-05-28 17:40:48 - Feat.: 0 - Title: Relácia V politike má nového moderátora. Prvýkrát sa predstaví v nedeľu
01 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 02 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 03 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 04 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 05 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:08