TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Dag Daniš skončil v Postoji. Jeho názory sa začali s redakciou až príliš rozchádzať

07.04.2022, 20:00
Autor:
hrnhrn
Ukončenie spolupráce s konzervatívnym denníkom potvrdil novinár na sociálnej sieti.

Komentátor Dag Daniš na sociálnej sieti oznámil, že ukončil svoje pôsobenie v redakcii denníka Postoj. Pre konzervatívny online denník začal písať v októbri 2020. 

„So šéfredaktorom sme sa zhodli, že moje názory a redakčná línia Postoja sú ťažko zlučiteľné a pokusy o iné riešenia ako odchod by boli len odsúvaním problému,“ uviedol Daniš na svojom facebookovom profile. Ako píše ďalej, nezapadol do „línie“ a jeho (často kontroverzné) názory sa začali s redakciou až príliš rozchádzať. Nesúhlasil tiež s tým, že sa jeho komentáre upravovali a menili „bez vedomia autora, ktorý je podpísaný pod textom“.

Šéfredaktor Postoja Martin Hanus pre portál Omediach.com potvrdil, že „spolu s Dagom sme dospeli k záveru, že naše názory sa rozchádzajú natoľko, že tento rámec už nevieme nájsť“.

Dag Daniš do Postoja prišiel z Aktualít, pre ktoré pracoval od jesene 2015. Bol tiež tvárou viacerých kampaní spravodajského portálu. Predtým, od roku 2010, pôsobil  v Hospodárskych novinách na postoch hlavného komentátora a zástupcu šéfredaktora. V minulosti pôsobil tiež v denníkoch Pravda a Národná obroda.

01 - Modified: 2022-04-08 07:17:12 - Feat.: 0 - Title: Marek Vagovič odchádza z Aktualít. Bude písať pre Postoj
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. apríl 2024 05:39