OUR MEDIA - Michal Dvouletý, Ladislav Ollé a Jakub Prokeš
StoryEditor

OUR MEDIA SR prechádza transformáciou, zmena nastáva v štruktúre vedenia

09.05.2022, 13:50
Z pozície šéfredaktora odchádza Jakub Prokeš, vedenie redakcie bude mať novú štruktúru.

Po januárových zmenách, kedy vo vedení spoločnosti nahradil Michal Dvouletý predsedu predstavenstva Jána Svobodu (teraz v spoločnosti C. E. N.), vydavateľstvo pokračuje v transformačných procesoch.

Vydavateľstvo už niekoľko mesiacov spolupracuje s odborníkmi z Innovation Media Consulting na nastavení nových spôsobov fungovania. Najnovšie zmeny sú orientované na podporu on-line projektov a multiplatformového obsahu. Tie majú priniesť do redakcie overené a fungujúce trendy, vďaka ktorým čitatelia získajú najaktuálnejší a atraktívny obsah.

„Reštrukturalizácia redakcie, prílev nových multiplatforiem či efektívnejšie narábanie s informáciami o aktuálnych a žiadaných témach predpovedá v budúcnosti silnú pozíciu vydavateľstva na mediálnom trhu,“ píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Predseda predstavenstva spoločnosti Michal Dvouletý uviedol, že vo vydavateľstve považuje za kľúčový on-line segment a preto vníma ako mimoriadne dôležité prenastaviť tradičné fungovanie redakcie tak, aby spĺňala požiadavky moderného vydavateľstva.

Nová štruktúra riadenia redakcie

Ako sme vás už informovali, k zmenám prichádza aj vo vedení vlajkovej lode vydavateľstva – denníka Pravda. Z pozície šéfredaktora odchádza Jakub Prokeš a vydavateľský dom zároveň prichádza s novou štruktúrou riadenia redakcie. „Namiesto šéfredaktora vytvárame tzv. superdesk na čele s riaditeľom obsahu zodpovedným nielen za denník, ale aj video obsah, podcasty či ďalšie samostatné projekty,“ hovorí Dvouletý.

Novým šéfom multiplatformového obsahu v pozícii riaditeľa obsahu sa od 1. júna 2022 oficiálne stane Ľuboš Kamenistý, ktorý do vydavateľstva prichádza spoločnosti News and Media Holding, kde bol dva roky šéfredaktorom týždenníka Plus 7 dní. Predtým viedol redakčný tím časopisu Život a šéfoval aj titulom Život Krížovky, Auto Bild a Geo. 

„V súlade so súčasnými trendmi na mediálnom trhu čaká denník Pravda zásadná a nevyhnutná zmena, ktorá je zameraná na prioritné publikovanie v on-line priestore. Jej súčasťou budú aj nové pracovné postupy vo fungovaní redakčných tímov, aby sme boli schopní čitateľom prinášať aktuálny, kvalitný a moderný multimediálny obsah na všetkých platformách vydavateľstva. Teším sa na túto výzvu a rovnako aj na kolegov, s ktorými budeme uvedenú stratégiu realizovať,“ povedal Ľuboš Kamenistý.

Súčasný šéfredaktor Pravdy Jakub Prokeš sa v júni 2022 presunie z operatívy do výkonného manažmentu na pozíciu riaditeľa pre stratégiu a rozvojové projekty. Prokeš je súčasťou vydavateľstva OUR MEDIA SR (predtým PEREX) od roku 2006, od júla 2019 zastával pozíciu povereného šéfredaktora a od začiatku roka 2020 bol ako šéfredaktor zodpovedný za obsah denníka Pravda, webu Pravda.sk a TV Pravda. Na novej pozícii bude jeho kľúčovou úlohou implementácia stratégie a rozvoja vydavateľstva, príprava nových projektov a vyhľadávanie spoluprác naprieč mediálnym trhom.

„Všetko sa zrýchlilo, aj zmeny. Na čo kedysi stačili roky, dnes treba urobiť za mesiace, ba dokonca týždne. Novú pozíciu vnímam ako príležitosť pre vydavateľstvo viac sa sústrediť na nové projekty a príležitosti, digitálny obsah a jeho monetizáciu ako aj hľadanie ďalších možností ako nahradiť výpadky tradičných príjmov,“ hovorí Prokeš.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:09