archív
StoryEditor

Vražda Jána Kuciaka: Televízie budú dianie na súde monitorovať v mimoriadnych reláciách

14.06.2021, 20:05
Autor:
redred
Televízie budú zasadnutie Najvyššieho súdu intenzívne spravodajsky pokrývať a prinesú aj mimoriadne relácie.

V utorok 15. júna bude verejné zasadnutie Najvyššieho súdu, na ktorom sa má rozhodnúť, či sa v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej potvrdí odvolanie prokurátora a prípad sa vráti prvostupňovému súdu alebo súd odvolanie zamietne a potvrdí tak nevinu Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej.

Senát bude hodnotiť sporné časti verdiktu, no môže posudzovať aj jednotlivé dôkazy či vypočúvať svedkov. V rámci verejného zasadnutia bude riešiť odvolanie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ako aj odvolanie obžalovaného Tomáša Szabóa. Dianie na súde budú monitorovať aj televízie v mimoriadnych reláciách.

Mimoriadne spravodajské štúdio RTVS

RTVS odvysiela od 13.30 do 16.00 hod. na Jednotke mimoriadne spravodajské štúdio. Redaktori budú monitorovať dianie priamo v budove Najvyššieho súdu SR a divákom prinesú informácie o pozadí procesu, súvislostiach, prepojeniach, dôkazoch, ale aj nových skutočnostiach, ktoré zrejme zaznejú v súdnej sieni. 

Moderátorom mimoriadneho spravodajského štúdia bude Marek Makara, ktorý sa bude zhovárať s hosťami o samotnom prípade, ale aj o aktualitách, ktoré zaznejú priamo v súdnej sieni. V štúdiu privíta napríklad profesorku Luciu Kurilovskú, bývalého vyšetrovateľa Petra Vačoka a ďalších.

Počas vysielania redaktori spravodajstva - Mirka Ščobíková a Juraj Mikula, vyspovedajú odborníkov na trestné právo, politológa, či expertov na vyšetrovanie závažných trestných činov. Redaktori Timotej Pisch a Jakub Prok budú pred budovou Najvyššieho súdu spovedať rôznych hostí. Proces priblíži aj redaktor Peter Žatko, ktorý sa mu od začiatku venuje z pohľadu trestného práva a dianie priamo v súdnej sieni bude sledovať Barbora Bodáková.

V prípade, že do 16.00 hod nepadne verdikt, ktorý môže potvrdiť rozhodnutie súdu nižšej inštancie, alebo rozhodnúť o jeho prepracovaní, bude mimoriadne štúdio pokračovať po Správach.

Mimoriadne správy na Markíze počas celého dňa

Televízia Markíza bude zasadnutie Najvyššieho súdu už od ranných hodín intenzívne spravodajsky pokrývať. „Priamo na Najvyššom súde budeme mať až štyroch redaktorov - Zuzanu Ferenčákovú, Adela Ghannama, Michala Hečka a online reportérku Katarínu Kiššovú, ktorí budú divákom a návštevníkom spravodajského portálu TVnoviny.sk prinášať aktuálne reportáže, živé vstupy a rozhovory s hosťami, ako aj politické reakcie,“ povedal Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

Téme sa bude už od 6:00 ráno v spravodajských blokoch venovať relácia Teleráno, nasledovať bude séria štyroch Mimoriadnych správ s moderátorkou Danicou Nejedlou, ktoré sú naplánované na 10:05, 12:20, 13:25 a 15:45.

Téma bude dominovať aj vo vysielaní popoludňajších a večerných Televíznych novín o 17:00 a 19:00, ktoré sa jej budú venovať na rozšírenej ploche v reportážach, analýzach či živých rozhovoroch s hosťami.

Špeciálne Štúdio TA3

Televízia TA3 prinesie rovnako živé vstupy priamo z Najvyššieho súdu Slovenskej republiky v Bratislave, kde budú dianie sledovať redaktori Martin Linhart a Jozef Šivák. V Štúdiu TA3 od 9.00 hod nebudú chýbať rozhovory vo forme dokrútok s p. Zlaticou Kušnírovou, matkou zosnulej Martiny Kušnírovej. Hosťom štúdia bude Eva Mišíková, členka Súdnej rady a bývalá prokurátorka. Moderátorom Štúdia TA3 bude Alfonz Šuran. 

Online relácie televízií

Rozsudku Najvyššieho súdu sa budú venovať aj online relácie televízií. O 14:00 na spravodajskom portáli TVnoviny.sk odštartuje živé vysielanie relácie Na telo PLUS s moderátorom Michalom Kovačičom, ktoré bude taktiež špeciálne venované  o vražde Jána Kuciaka. Rozsudok okomentujú jeho spolupracovníci Marek Vagovič a Zuzana Petková a exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

V online relácii Analýzy Na hrane televízie Joj bude hostkou profesorka Iveta Radičová. Témou bude okrem zavraždenia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale aj odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca a tiež to, že koalícia aj po odchode Igora Matoviča bojuje sama so sebou a aké má predpoklady na politické prežitie.

01 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 02 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 03 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 04 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga 05 - Modified: 2022-04-22 17:17:11 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: O nových obvineniach politikov budú hovoriť aj Heger, Korčok či Blanár
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:56