Anna Vavríková, MF DNES
StoryEditor

Miluno, to si nevidel! Autor českého videa tornáda priznáva, že mu zlyhal sedliacky rozum

02.07.2021, 15:24
Autor:
(pš)(pš)
Zároveň prezrádza, kto je "Miluno".

Pred týždňom sa južnou Moravou prehnalo tornádo, ktoré spustošilo všetko, čo mu stálo v ceste. Český internet priniesol viaceré videá s touto hrôzostrašnou udalosťou. Z viacerých sa virálom stalo video s "Milunom". Vo videu vidíme blížiaci sa vzdušný vír a počujeme ako niekto volá: "To je normálne tornádo. Miluno, to si nevidel!" Po týždni priniesol český iRozhlas rozhovor s autorom videa, ktorý hovorí o tom, prečo vzniklo video, a dozvieme sa aj to, kto je "Miluno".

Autorom videa je Radovan O., pre český iRozhlas hovorí o tom, že v Hodoníne spolu s partnerom prevádzkuje vegánsku a vegetariánsku reštauráciu. A to je aj rozuzlenie toho, kto sa vlastne skrýval za pomenovaním "Miluno", ktoré počujeme vo videu. Ide o partnera Radovana, ktorý sa ale nevolá Milan, ako niektorí predpokladali. "Je to Alex, a Miluna je "po našom miláčik", milovaný človek," vysvetľuje autor videa pre iRozhlas.

Radovan popisuje aj prečo natáčal video a neutekal sa niekam skryť. "Ja už ani neviem... Keď to spätne vyhodnocujem, musím sebakriticky povedať, že mi zlyhal sedliacky rozum," povedal Radovan. Ten mu mal naznačiť, že by sa mal ukryť niekde v pivnici, pretože to, čo sa deje von  je naozaj nebezpečné.

Radovan poskytol svoje video minulý týždeň českej polícii. Po tom, čo ho polícia zverejnila na Twittri, sa stalo virálom, ktoré sa zdieľalo aj vo svete.

Tornádo zasiahlo južnú Moravu minulý týždeň vo štvrtok. Doslova zo zemou zrovnalo dediny: Moravská Nová Ves, Hrušky, Mikulčice a Lužice. Poškodené sú ale aj ďalšie miesta. Tornádo malo silu 200 kilometrov za hodinu, v Českej republike sa objavilo prvýkrát.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:56