Facebook Vandy Vavrovej
StoryEditor

Zomrela exnovinárka Vavrová, známa pre komunikáciu s Kaliňákom

09.07.2021, 11:30
Autor:
redred
Dlhoročná novinárka denníka Pravda zomrela vo veku 64 rokov.

Zomrela dlhoročná novinárka denníka Pravda Vanda Vavrová. Podľa portálu omediach.com zomrela a nemocnici v noci zo štvrtka na piatok vo veku 64 rokov.

Dlhoročná redaktorka domáceho oddelenia v denníku Pravda odišla v roku 2017 do predčasného dôchodku potom, ako sa dostala do pozornosti médií kvôli podozreniam, že jej prácu ovplyvňoval Robert Kaliňák. Naznačovala to zverejnená komunikácia medzi ňou a exministrom vnútra Kaliňákom, ktorý v SMSkách Vavrovú familiárne oslovoval „Vandi či bejby“ a úkoloval jej prácu. Prepis odposluchov ich telefonátov sa začal šíriť na internete ešte v roku 2011.

Riaditeľ TIS Gabriel Šipoš zverejnil v roku 2012 status o komunikácii Vavrovej s Kaliňákom, za čo podala Vavrová na Šipoša žalobu na ochranu osobnosti. Ani jeden z aktérov nepotvrdil ani nevyvrátil pravosť komunikácie, obaja však odmietali, že Vavrová pracovala na objednávku Kaliňáka. „Slovíčko bejby používam v rámci gender balance často aj voči osobám mužského pohlavia,“ obhajoval sa Kaliňák. Spor sa ukončil až tento rok zmierom.

Vavrová vyštudovala Prírodovedeckú fakultu UK v Bratislave. Do redakcie Pravdy prišla z tlačovej agentúry SITA, kde pracovala päť rokov ako parlamentný spravodajca. V Pravde pracovala od roku 2002 najprv ako editor, neskôr prešla na redaktorskú pozíciu. Venovala sa súdnictvu, polícii a politike. V roku 2009 z Pravdy odišla a vrátila sa do nej spolu s vtedajšou šéfredaktorkou Norou Sliškovou o rok neskôr, keď noviny zmenili majiteľa. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 08:34