StoryEditor

Mistríkovú nahradila Sláviková

18.01.2007, 23:00

Post novej riaditeľky sekcie médií a audiovízie ministerstva kultúry je už konečne obsadený. Mediálna analytička Nataša Sláviková vystriedala Zuzanu Mistríkovú.

„Nataša Slavíková nastúpila do funkcie generálnej riaditeľky Sekcie médií a audiovízie MK SR dňa 15.1.2007,“ uviedol hovorca MK SR Jozef Bednár. Minister kultúry SR Marek Maďarič sa podľa neho pre Natašu Slavíkovú rozhodol preto, lebo ju považuje za erudovanú odborníčku v oblasti médií na Slovensku. Sláviková tak nastupuje na nové miesto po odchode Zuzany Mistríkovej, ktorú minister odvolal kvôli rozdielným názorom na obsah pripravovaného zákona o koncesionárskych poplatkoch. Ako ďalej povedal hovorca MK SR Jozef Bednár, nová riaditeľka sa funkcie ujala v súlade so zákonom o štátnej službe z 1.1.2007, ktorý umožňuje presun štátnych zamestnancov bez výberového konania, keďže naposledy vykonávala funkciu hlavného štátneho radcu Ministerstva vnútra SR.

Nataša Slavíková pôsobila v rokoch 1993-2000 ako vedúca odboru programu a vedúca odboru koncepcií a zahraničných vzťahov Kancelárie Rady SR pre rozhlasové a televízne vysielanie; v období 1994-95 bola členkou Rady SR pre rozhlasové a televízne vysielanie, v rokoch 1997 -98 sa ako odborný garant podieľala na príprave zákona o rozhlasovom a televíznom vysielaní a v roku 2001 pôsobila v Mediálnom informačnom centra ako samostatná analytička médií. e autorkou a spoluautorkou viacerých odborných článkov a projektov zameraných na redukciu násilia v médiách a propagátorkou mediálnej výchovy.

Zdroj: Valéria Černegová, Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:22