Obrátená pyramída rozhlasu. Foto: Ivan KraskoIvan Krasko
StoryEditor

Muž rozbil vchod do RTVS, môže ísť sedieť na tri roky

11.11.2013, 06:00
V prípade preukázania viny hrozí obvinenému 20-ročnému Bratislavčanovi trest odňatia slobody.

Obvineniu z prečinu výtržníctva v súvislosti so sobotňajším poškodením vstupných dverí do budovy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) už v súčasnosti čelí 20-ročný Michal Č. z Bratislavy. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Pavažanová.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž včera v čase o cca 17.50 h v Bratislave na Mýtnej ulici strhol kovový poklop zo smetnej nádoby umiestnenej v blízkosti vchodu do budovy RTVS a tento následne hodil do vstupných dverí budovy," konštatuje Považanová. V dôsledku protiprávneho konania muža, ktorého sa dopustil na mieste verejnosti prístupnom, došlo k rozbitiu sklenej výplne dvojskla na vstupných dverách do budovy RTVS. "Výška materiálnej škody, ktorá protiprávnym konaním vznikla, bude vyčíslená v ďalšom konaní. Muža krátko po skutku na osobnej slobode obmedzila hliadka PZ a eskortovala na príslušné oddelenie PZ," dodala.

Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov bol Bratislavčan prepustený na slobodu. V prípade preukázania viny hrozí v súčasnosti obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na tri roky.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:17