Whopper Jr.
StoryEditor

Prečo skrachoval Burger King na Slovensku

14.02.2014, 16:03
Podnikateľ Tomáš Zuckermann povedal viac o tom, ako na Slovensku neúspešne rozbiehal sieť rýchleho občerstvenia.

Prevádzkovateľ Burger Kingu na Slovensku povedal pre Hospodárske noviny viac o tom, ako s fastfoodovým reťazcom neuspel.

Na jar 2010 u nás s pompou otvárala prvú predajňu siete rýchleho občerstvenia Burger King. V Eurovei sa ešte dobre nezabývala, a už boli na svete ďalšie prevádzky v žilinskom Auparku a bratislavskom Poluse. Tomáš Zuckermann sa rozhodol, že svoj stavebný biznis rozšíri o fast food. Využil dieru na trhu a vybral si značku Burger King. Ani „prenájom“ známej značky však nepomohol.

Prišlo vytriezvenie. Slovenská dcéra rovnomennej českej spoločnosti Tekaz na gastrobiznise prerábala. Pobočky boli už od konca roka 2011, najprv dočasne, potom definitívne, zatvorené. Takto sa skončila gastroepizóda českej stavebnej firmy Tekaz podnikateľa Tomáša Zuckermanna. „Pri Burger Kingu sa nenaplnili očakávania v oblasti tržieb a nakoniec sme prevádzky museli dotovať sumou asi 50-tisíc eur mesačne,“ tvrdí pre HN Zuckermann.

Dotovať tento biznis si vraj mohol dovoliť, kým sa mu darilo v stavebnom priemysle. „No potom tržby v súvislosti s prepadom českého stavebníctva padli. Teraz sa snažíme zachrániť doma. Sústredíme sa výlučne na stavebníctvo,“ dodáva Zuckermann. Dva roky po zatvorení fast foodu hlási problémy už aj pôvodný podnik. Spoločnosť Tekaz smeruje do konkurzu. Dlh sa blíži k miliónu eur. Prečítajte si o tom viac na HNonline.sk.

Zdroj: HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 09:07