František Borovský
StoryEditor

František Borovský končí, Joj má nového šéfa

20.02.2014, 16:23
Novým generálnym riaditeľom televíznej skupiny Joj sa dnes stal Marcel Grega.

Šéfom Joj oddnes nie je František Borovský. “Novým generálnym riaditeľom televíznej skupiny Joj sa od 20. februára 2014 stal Marcel Grega,” informuje skupina v tlačovej správe.

Borovský sa podľa tlačovej správy “rozhodol v skupine Joj ukončiť svoje pôsobenie”. Bol generálnym riaditeľom, predsedom predstavenstva spoločnosti Slovenská produkčná a od októbra 2013 podľa TASR aj jej akcionárom. Do skupiny, ktorej šéfoval, patria stanice Joj, Plus, Wau a Senzi.

Zmluvu s televíziou Joj Borovský podľa Hospodárskych novín naposledy predĺžil na jar 2013. "Po ďalších troch rokoch môjho pôsobenia v tejto televízii som si chcel sám v sebe zbilancovať veci, ktoré vyšli a ktoré nie. Potreboval som si nastaviť, čo ešte chcem dosiahnuť a akými kritériami budem hodnotiť svoj ďalší výkon. Nebolo to váhanie, vecne som sa pozrel na všetko, čo som doteraz urobil. Zostal som, pretože moja práca má pre mňa stále význam," hovoril vtedy.

František Borovský pôsobil v televízii Joj s niekoľkými prestávkami od jej vzniku v roku 2002. Generálnym riaditeľom sa stal v máji 2010, predtým zastával funkciu riaditeľa programovej divízie TV Joj a Joj Plus. V minulosti šéfoval programu Markízy a bol tiež intendantom Jednotky.

Marcel Grega (na snímke dole) bol doposiaľ výkonným a finančným riaditeľom v spoločnosti Slovenská produkčná a materskej spoločnosti MAC TV.

Komentár zástupcu vlastníka televíznej skupiny Joj Richarda Flimela: "Počas uplynulých rokov sa televízna skupina Joj pod vedením Františka Borovského rozrástla o televízie Plus, Wau a Senzi, ktoré si postupne nachádzajú svojich verných divákov. Podarilo sa upevniť povedomie celej skupiny Joj Group na trhu. Za to mu patrí moja vďaka."

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:53