StoryEditor

Búrlivé víno „naklonujú“ Slovinci. Takto vyzerá ich Pocisková a Loj

27.07.2015, 15:45
Búrlivé víno bude mať slovinskú verziu, najsledovanejšia Pop TV ho natáča s miestnymi hercami ako "Usodno vino". Pozrite si fotografie a video.

Slovinci budú mať vlastné Búrlivé víno s miestnymi hercami, a to na najsledovanejšej televíznej stanici v krajine. Informáciu, ktorú v náznakoch priniesol web ceetv.net, nám potvrdilo PR oddelenie slovinskej Pop TV.

Slovinské Búrlivé víno bude mať na Pop TV premiéru na jeseň, jeho lokálny názov bude "Usodno vino", čo možno preložiť ako "osudové víno", a od slovenskského seriálu preberie scenáre. Zaujímavosťou je, že hlavné postavy sú podobné slovenským aj vizuálne.

Slovinská verzia Búrlivého vína sa snažila dodržať aj názvy dvoch kľúčových rodín seriálu - v jej verzii bude napríklad Nina Dolinar a Martin Rozman.

Takto vyzerá slovinská Nela Pocisková a Juraj Loj, ktorých v slovinskej verzii stvárnia Inja Zalta a Klemen Janežič. Janežič je podľa Pop TV študovaný herec a držiteľ miestnej ceny Prešeren Award za rok 2012. Zato pre "slovinskú Pociskovú" Zalta pôjde o prvú hereckú skúsenosť - keď mala 14 rokov, vyhrala súťaž krásy tínedžeriek, živila sa modelingom a účinkovala v reklamných kampaniach:

Ako uvádza Pop TV, slovinské Búrlivé víno sa natáča v Istrii, v najväčších štúdiách krajiny s 22 scénami a 2 600 štvorcovými metrami plochy. Výrobu má na starosti produkčná spoločnosť Perfo, režíruje Nejc Levstik. Televízia hovorí o "míľniku v slovinskej produkcii" a avizuje, že v seriáli sa objavia skúsení slovinskí herci, ale aj mladí profesionáli a tiež ľudia, pre ktorých to bude premiéra pred kamerami.

Presný termín premiéry v Slovinsku ani počet epizód zatiaľ nie sú známe.

Seriál vzniká podľa slovenského námetu. Na Markíze sa Búrlivé víno vysiela od roku 2013, na jeseň pôjde ďalšia séria.

Pop TV patrí rovnako ako Markíza do skupiny CME. Je najsledovanejšou stanicou v Slovinsku v reklamne zaujímavej cieľovke. Typické pre Slovinsko je, že veľký priestor v prime-time majú zahraničné akvizície a investície do pôvodnej seriálovej tvorby boli doteraz skôr ojedinelé.

O čom je Usodno vino - slovinská verzia Búrlivého víno (zdroj: Pop TV)

Istrijská pôda je plná neopätovanej lásky, hriechov z minulosti, tajomstva a chamtivosti.

Romantický seriál, v ktorom Nina Dolinar a Martin Rozman bojujú za svoju lásku. Aj keď sa zaľúbili na prvý pohľad, pochádzajú z odlišných vinárskych rodín Dolinarovcov a Rozmanovcov, ktoré medzi sebou vedú vojnu. Tá druhá je komerčne úspešná, kým Dolinarovci stoja na pokraji bankrotu.

Čo hovorí režisér Nejc Levstik: "Nás, tvorcov scenáre zaujali a som prevedčený, že seriál veľmi rýchlo prijmú za svoj aj diváci. Ponúka paletu motívov každodenného života každého z nás, pričom vzťahy medzi postavami sú mnohostranné, intenzívne a pestré. Seriál má šancu zaujať tak, aby diváci boli neustále napätí, čo ďalšie sa stane, a zároveň si pri ňom oddýchli."

Herci: Inja Zalta, Klemen Janežič, Zvone Hribar, Tjaša Železnik, Gregor Gruden, Iztok Jereb, Judita Zidar, Aljaž Jovanovič, Teja Glažar, Nina Ivanič, Janez Hočevar, Jan Bučar, Jernej Kuntner, Miha Rodman, Mojca Funkl, Saša Pavlin Stosić, Ludvik Bagari, Rok Matek, Nina Ivanišin Aljaž Tepina and the young Enja Grad and Matic Jamar

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:51