StoryEditor

Tesco prvýkrát predáva pivo malého slovenského pivovaru

23.03.2016, 09:00
Pivo značky Karpat možno kúpiť vo všetkých hypermarketoch Tesco. Obchodný reťazec sa nebráni ani ďalším ponukám malých remeselných pivovarov.

Ako uviedol portál oPive, na pultoch obchodného reťazca Tesco sa objavilo šesť druhov piva z Hrnčiaroviec nad Parnou: Karpat Summer Ale, Karpat Wheat Ale, Karpat American IPA, Karpat Mustang APA, Karpat Heister. Stratégie sa opýtali zástupcov spoločnosti Tesco, prečo sa rozhodli zaradiť remeselné pivo Karpat do ponuky.

Tesco nám poskytlo stanovisko v tomto znení: Pivo značky Karpat bolo prednedávnom zaradené do trvalej ponuky spoločnosti Tesco a je možné ho kúpiť vo všetkých hypermarketoch. Ponuka remeselného piva sa nám javila ako nevšedná, produkt nás oslovil po všetkých stránkach. Pri tomto sortimente sa nebránime ani ponukám iných výrobcov a dodávateľov, v tejto chvíli však konkrétne detaily nechceme zverejňovať. Ponuka dodávateľa piva Karpat bola zatiaľ pre nás najzaujímavejšia a s dodávateľom sme sa dohodli na obojstranne výhodných podmienkach. Sme radi, že naši zákazníci môžu nájsť túto novinku v našich predajniach. Obľúbenosť, alebo výšku záujmu zatiaľ nechceme hodnotiť, táto značka je v našej ponuke ešte veľmi krátko na to, aby sme robili závery.“

Pivovar Karpat v Hrnčiarovciach nad Parnou sa radí medzi malých producentov piva s produkciou do 5000 hektolitrov za rok. Remeselný pivovar je špecifický tým, že produkuje nefiltrované a nepasterizované pivo, teda pivo s kratšou dobou spotreby, ako je to u produktov veľkých pivovarov.

 

Zdroj: rm

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:47