Požiarnik SamChannel 5
StoryEditor

Tvorcov rozprávky Požiarnik Sam obvinili z islamofóbie. Pozrite sa prečo

28.07.2016, 14:00
Autor:
ČTKČTK

Britská stanica Channel 5 stiahla zo svojho internetového vysielania jednu zo starších epizód populárneho detského kresleného seriálu Požiarnik Sam kvôli tomu, že papier, na sa ktorom pošmykne jedna z postáv a ktorý potom vyletí do výšky, je pri bližšom skúmaní zrejme stránkou z Koránu.

Tvorcov seriálu teraz niektorí užívatelia sociálnych sietí obviňujú z islamofóbie. Firma, ktorá seriál produkuje, sa divákom ospravedlnila.

Dodala, že za chybu môže animačná spoločnosť, s ktorou už ukončila spoluprácu.

"Boli sme upozornení na to, že v jednom z dielov požiarnikov Sama je krátko zobrazená stránka z Koránu. Na stránke mal byť nečitateľný text, hlboko sa za tento omyl ospravedlňujeme," uviedla hovorkyňa spoločnosti HIT Entertainment.

Diel s príznačným názvom Troubled Waters (Rozbúrené vody) sa teraz bude firma snažiť dostať z obehu.

"Nechápem, čo sa producentom preháňalo hlavou, keď si mysleli, že je to dobrý nápad," uviedol na twitteri Miqdaad Versi z britskej rady moslimov. Dodal, že sa mu podarilo určiť, ktoré konkrétne pasáže z Koránu na stránke sú.

01 - Modified: 2022-07-26 16:00:09 - Feat.: - Title: JOJ-ka sa pochválila novinkou. Na Vianoce odvysiela rozprávku Krakonošove tajomstvo
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 19:40