internet
StoryEditor

Egyptská televízia stiahla z obrazovky kvôli nadváhe osem moderátoriek

20.08.2016, 17:43
Autor:
ČTKČTK
Majú pôsobiť reprezentatívnejšie, na schudnutie majú tri mesiace.

Egyptská štátna televízia chce, aby jej moderátori vo vysielaní pôsobili reprezentatívnejšie, a preto nariadila všetkým s kilogramami naviac, aby do troch mesiacov schudli. Podľa regionálneho riaditeľa Háního Džaafara trpí nadváhou až 90 percent moderátorov a moderátoriek. Pokiaľ si nenaordinujú prísnu diétu, budú musiet preč z obrazovky, napísala agentúra DPA.

Podľa Džaafara bude postavu a výzor moderátorov po trojmesačnej odtučňovacej kúre posudzovať zvláštna komisia. "Každý, koho budeme považovať za nevhodného, sa bude musieť presunúť na miesto, kde nebude toľko na očiach," popísal ďalší postup pre egyptské noviny Masrí al-Jaum.

O snahe štátnej televízie vylepšiť si imidž vďaka vzhľadu moderátorov už v minulých dňoch napísal denník Al-Ahrám. Podľa neho zatiaľ kvôli nadváhe vedenie stiahlo z obrazoviek osem moderátoriek, ktorým bolo povedané, že svoju doterajšiu prácu môžu robiť len pokiaľ budú o niečo štíhlejšie.

Egyptskí komentátori krok televízie vnímajú pozitívne, podľa nich ale sledovanosť často kritizovanej štátnej televízie nestúpne len vďaka tomu, že moderátori budú lepšie vyzerať. "Nechápu, že ľudia sa na nich nepozerajú preto, že postrádajú dôveryhodnosť, kvalitu a schopnosti. S výzorom to nemá čo robiť," domnieva sa podľa denníka The New York Times Mustafá Šavkí z egyptského združenia podporujúceho slobodu slova.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:47