Na český trh vstupuje slovenská JOJ.Mediaboom
StoryEditor

JOJ zakladá novú stanicu v Česku. Bude sa volať JOJ Family

24.08.2016, 13:03
Autor:
(pš)(pš)
JOJ Family má odštartovať už 5.septembra.

Joj-kársky portál mediaboom.sk prišiel  s informáciou, že skupina JOJ Group, spustí za pár dní v Česku plnoformátový voľný kanál pod názvom JOJ Family.

Stratégie oslovili s otázkami televíziu JOJ. Marketingová manažérka Miroslava Klempová o projekte nechcela prezradiť viac, pokiaľ rozhodnutie o pridelení licencie nebude oficiálne. Portál Mediaboom medzičasom priniesol informáciu, že Joj Family získala licenciu na utorňajšom zasadnutí Rady. Svoje vysielanie spustí už 5.septembra.

Podľa portálu mediaboom.sk nová jojkárska stanica sa bude v susednom Česku šíriť terestriálne, teda v DBV - T, čo je v Česku primárny príjem signálu. Televízia však bude rokovať aj s operátormi. Pretože, na začiatok potrebuje čo najväčšie pokrytie.

Už minulý týždeň sme na našom webe informovali o tom, že sa na Slovensko chystá nová stanica českého vysielateľa FTV Prima pod pracovným názvom Prima International. Gabriela Semová,  marketingová riaditeľka českej stanice FTV Prima nám nechcela konkretizovať ďalšie kroky: "Spustenie vysielania Prima International na Slovensku je aktuálne v štádiu príprav a plánovania." Podľa informácií Stratégií stanica momentálne rokuje tak so zástupcom terestriálneho vysielania u nás, ktorou je spoločnosť Towercom, ako aj súkromnými providermi.

Vstup českej Primy na Slovensko a slovenskej JOJ do Česka sú ďalšími krokmi, ktoré by zoficiálnili vysielanie televízií v jednotlivých krajinách. Tak české stanice na Slovensku, ako aj slovenské v Česku, sa potýkajú s problémom neoficiálneho šírenia ich signálu. Rozporujú najmä obsah, na ktorý sa nevzťahujú licenčné podmienky s možnosťou vysielania v druhej krajine. Druhým dôvodom, ktorý im prekáža je fakt, že takto televízie prichádzajú o časť peňazí, ktoré by mohli získať samé. Začiatkom roka začala tento problém reálne riešiť aj televízia Markíza a Nova. Kým Markíza založila v Česku stanicu Markíza International, Nova spustila na Slovensku Nova International.

Obe stanice takto v januári odštartovali riešenie nepovoleného vysielania obsahu v iných krajinách, kam sa teraz pridala aj televízia Prima a JOJ. Podľa informácií Stratégií by tak do konca roka mali všetky české stanice z platených balíčkov všetkých  operátorov a prevádzkovateľov odísť.

01 - Modified: 2023-06-15 07:58:37 - Feat.: - Title: Šéf TV Nova: Televízia už zásadne neporastie. Príjmy z platených služieb postupne dobehnú inzerciu 02 - Modified: 2022-08-01 11:35:08 - Feat.: - Title: Z RTVS chce rešpektované médium. Pozreli sme sa na plány Ľuboša Machaja s verejnoprávnym telerozhlasom 03 - Modified: 2021-01-02 20:18:02 - Feat.: - Title: Američan vzdal otázku za pol milióna dolárov. Nedokázal si poradiť s českým slovom 04 - Modified: 2018-08-22 22:00:05 - Feat.: - Title: Pirátsky príjem trápi operátorov 05 - Modified: 2018-08-09 07:58:44 - Feat.: - Title: Joj chce viac reklamy pre starších
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 14:20