Republikánsky prezidentský kandidát v USA Donald Trump opúšťa javisko so svojou ženou Melaniou potom, čo vystúpil na republikánskom národnom zhromaždení v Clevelande.REUTERS/Carlo Allegri
StoryEditor

Trumpová žaluje Daily Mail: Nebola som sexuálna spoločníčka

02.09.2016, 09:26
Autor:
ČTKČTK
Manželka prezidentského kandidáta požaduje od denníka odškodné 150 miliónov dolárov.

Za podobné tvrdenie podala žalobu aj na jedného amerického blogera. Kuriózne je, že si britský bulvárny denník pravdivosť informácie, že Melania Trumpová si v 90. rokoch privyrábala ako platená sexuálna spoločníčka, neoveroval. Bývalá modelka slovinského pôvodu požaduje odškodné vo výške 150 miliónov dolárov, informovala agentúra Reuters.

Daily Mail v júli citoval informáciu istého slovinského časopisu, že si M. Trumpová v čase, keď bola v New Yorku modelkou, privyrábala aj sexuálnymi službami pre zámožných klientov.

Podľa jej právnika toto nepravdivé tvrdenie „významne poškodzuje jej osobnú aj profesionálnu povesť“, za čo požaduje spomínanú finančnú náhradu. Webový portál denníka v reakcii na žalobu uviedol, že jeho redakcia nehodnotila pravdivosť informácií o platených sexuálnych aktivitách M. Trumpovej.

Denník vraj zverejnil správu preto, že aj keby sa ukázalo tvrdenie slovinského magazínu ako nepravdivé, mohlo by ovplyvniť americkú prezidentskú kampaň. Do tej už minulosť Melanie Trumpovej niekoľkokrát prehovorila.

Denník New York Post napríklad pred mesiacom dva dni po sebe vydal na titulnej strane jej nahé fotografie s dodatkom, či si voliči prajú takúto prvú dámu.

01 - Modified: 2017-09-20 10:48:32 - Feat.: - Title: Kvôli Trumpovej manželke odstránili bilbordy, žartovali o jej angličtine
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:01