Gábor Grendel, OĽaNO-Nova
StoryEditor

Už dnes mimoriadne zasadne Rada RTVS. Dôvodom sú sms-ky šéfa spravodajstva Lukáša Dika a poslanca Gábora Grendela

25.10.2016, 15:22
Autor:
(pš)(pš)

Na mimoriadnom zasadnutí má Rada Rozhlasu a televízie Slovenska v pláne prerokovávať jeden bod, ktorý sa týka údajného porušenia zákona o Rozhlase a televízii Slovenska a Štatútu programových pracovníkov a spolupracovníkov Rozhlasu a televízie Slovenska. To sa týka najmä povinnosti RTVS poskytovať nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie.

Druhý dôvod v pozvánke sa týka povinnosti programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS, podľa ktorej nemôžu zámerne prispôsobovať obsah programu alebo príspevku v prospech určitej záujmovej skupiny.

Z programu mimoriadneho zasadania Rady RTVS je zrejmé, že Rada sa na svojom zasadnutí bude venovať zverejnenou sms-kovou a mailovou komunikáciou, ktorá sa údajne uskutočnila medzi opozičným poslancom Gáborom Grendelom (OĽaNO-NOVA) a viacerými slovenskými novinármi, vrátane šéfa spravodajstva verejnoprávnej televízie - Lukáša Dika a ďalších troch zamestnancov RTVS.

Na vzniknutú situáciu reagovala pre médiá ešte minulý týždeň hovorkyňa televízie Dominika Šulková: "RTVS už interne podnikla v tejto veci všetky kroky podľa Štatútu programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS, keďže táto diskreditácia sa týka štyroch zamestnancov RTVS. Rovnako prebiehajú právne analýzy, na základe ktorých sa rozhodne o ďalšom postupe."

Napriek tomu, že zatiaľ nikto nepotvrdil pravdivosť komunikácie medzi Grendelom a Dikom, prípadne ďalšími zamestnancami verejnoprávnej televízie, nikto ju ani nespochybnil.

Zajtrajšie zasadnutie Rady RTVS je mimoriadne. Mimoriadne zasadnutie Rady RTVS sa zvolá vtedy, ak ho o to požiadajú minimálne traja jej členovia, čo sa tak podľa slov tajomníka Rady RTVS Antona Mozoláka stalo.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:22