Erik Tomáš s Robertom FicomTASR
StoryEditor

Robert Fico buduje nový komunikačný tím. Pomôcť mu má aj človek zo Siete

25.10.2016, 17:06
Autor:
imim
Za novou komunikačnou stratégiou strany stojí Erik Tomáš, už v novembri má byť zverejnená kampaň na podporu posolstiev Smeru.

„Imidž Roberta Fica je už za tie roky jasne vyformovaný. Nejaké radikálne zmeny by mohli byť až kontraproduktívne. Stále oslovuje veľkú časť voličov, aj keď už je badať určitú únavu materiálu,“ povedal Tomáš pre Stratégie ešte v auguste krátko po tom, ako opätovne prijal pozíciu mediálneho poradcu premiéra. Dnes sú známi prví ľudia, ktorí budú súčasťou novej komunikačnej stratégie vládneho Smeru.

Smer v nerovnováhe

Robert Fico má s novinármi dlhodobo problematický vzťah, istý čas ani netajil, že s niektorými médiami nekomunikuje. Tomáš situáciu zhodnotil ako neštandardnú. Sám však už v lete odmietal, že ide o jednostranný problém. „Niektoré média nechcú len informovať, ale už aj robiť politiku, čo je v rozpore so zásadami žurnalistickej praxe,“ dôvodil Tomáš.

Nový komunikačný tím, ktorý aktuálne skladá, má mať päť až šesť ľudí, zverejnil Tomáš svoje predstavy v denníku SME. Potvrdení sú zatiaľ bývalý novinár rádia Slobodná Európa Marián Bednár či politický marketér Michal Hlaváč, ktorý spolu s Radovanom Cholevom viedol predvolebnú kampaň Procházkovej Siete.

Hlaváč vtedy netajil ambície Fica ako premiéra Procházkom nahradiť. „Je úplne prirodzené, keď má poradca na niektorú oblasť verejného života iný názor ako človek, ktorému radí,“ povedal v súčasnosti politický marketér denníku SME.  

Plány na podporu strany

Nový tím sa zameria primárne na komunikáciu premiéra a vlády. Zámer je užšie spolupracovať s jednotlivými ministerstvami. „Pripravujeme menšiu podpornú kampaň na november. Pôjde o prezentáciu posolstiev Smeru a zadefinovanie jeho politiky v rámci koalície,“ tvrdí Tomáš.

Podľa neho sa strana aj týmto krokom chce prihlásiť k otvorenejšej komunikácii smerom k svojim voličom. S tímom bude podobne spolupracovať aj minister kultúry a hlavný ideológ strany Marek Maďarič. Hovorkyňou premiéra naďalej zostáva Beatrice Szabóová.

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 04 - Modified: 2019-12-13 08:30:55 - Feat.: - Title: Odborníci hodnotia video s Ficom v škôlke: Pellegrini by bol lepší, Smer má však iný problém 05 - Modified: 2019-03-21 13:22:45 - Feat.: - Title: Definitívne nám došla trpezlivosť, spustili ste otvorenú vojnu, povedal Fico novinárom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:48