StoryEditor

Čechov pobúrilo neodvysielanie Krausovej show. Televíziu Prima obviňujú z cenzúry

27.10.2016, 08:59
Autor:
(pš)(pš)(em)(em)
V talkshow sa mali stretnúť minister kultúry ČR Daniel Herman a Jiří Brady.

​Premiéra ďalšieho dielu Show Jana Krausa, v ktorej mal vystúpiť Jiří Brady spoločne s ministrom kultúry Českej republiky Danielom Hermanom, bola naplánovaná na stredu 26. októbra o 21:35. TV Prima nakoniec ale diel neodvysielala, napísal mediahub.cz.

Namiesto avizovanej premiéry, ktorú televízia výrazne promovala, dostali diváci reprízu s textovým upozornením, že vysiela z archívu, kvôli "neskorému dodaniu vysielacej kópie".

Proti tomu sa na webe Seznam.cz ohradila dramaturgička relácie Simona Matásková: "Program sme dodali Prime ako vždy a teraz na to tiež pozerám, čo to je. Zisťujte, čo sa stalo. Zavolajte neskôr, až budem niečo vedieť," vyhlásila pred desiatou večer.

Isté pochybnosti o odvysielaní posledného dielu vyjadril ešte v stredu  popoludní na svojom facebookovom profile David Kraus, syn Jana Krausa.

Facebook

Osobnosti pri natáčaní kritizovali Zemana

Ako na svojej stránke napísal portál Idnes.cz, diel relácie s ministrom kultúry Danielom Hermanom a jeho strýkom Jiřím Bradym sa nakrúcal ešte v utorok. Do štúdia prišlo niekoľko desiatok vplyvných osobností. Pre portál Idnes.cz  povedal fotograf Jindřich Kodíček, ktorý bol na natáčaní v hľadisku, že na začiatku talkshow zaznelo zhruba desať prejavov, niektoré boli veľmi kritické na adresu prezidenta Zemana. 
Na natáčanie prišli napríklad dokumentaristka Helena Třeštíková, sociologička Jiřina Šiklová, fotograf Antonín Kratochvil, hudobníci Dan Bárta, Matěj Ruppert a Michael Kocáb, exminister vnútra Jan Ruml, herečka Táňa Fischerová alebo diplomat Michael Žantovský.

Prečo Čechov pobúrilo neodvysielanie Krausovej show?

Kauza Brady vznikla ešte začiatkom jesene, keď podľa verzie ministra kultúry Daniela Hermana ho prezident Miloš Zeman vyzval, aby sa nestretol s tibetským dalajlámom. Prezident dokonca vraj odkázal Danielovi Hermanovi, že ak sa stretne s dalajlámom, jeho strýko Jiří Brady nedostane štátne vyznamenanie Rád Tomáša Garrigua Masaryka. Bradymu ešte z Hradu volali, že vyznamenanie dostane. Potom ako sa minister kultúry stretol s tibetským duchovným, mu oznámili, že vyznamenanie rušia. Túto verziu však hovorca prezidenta  - Jiří Ovčáček popiera. Tvrdí, že je klamlivá.  

súčasnosti televízia Prima kvôli neodvysielanej  časti s ministrom kultúry a jeho strýkom čelí obvineniam z cenzúry svojho obsahu.​

Takto promuje na svojej stránke neodvysielaný diel Jan Kraus:

01 - Modified: 2023-05-25 14:46:09 - Feat.: - Title: Exodus českých staníc zo Slovenska: Nafúknutá bublina, alebo veľký problém? 02 - Modified: 2022-04-28 12:37:29 - Feat.: - Title: Prima spúšťa novú kampaň. Chce ňou odradiť divákov od pretáčania reklám 03 - Modified: 2022-02-08 11:41:33 - Feat.: - Title: Koniec pretáčania reklám v archíve? Česká televízia Prima nastavuje nové podmienky 04 - Modified: 2021-08-09 12:13:58 - Feat.: - Title: České seriálové novinky na jeseň aj na slovenských obrazovkách 05 - Modified: 2021-07-22 16:30:27 - Feat.: - Title: Je sexy, múdry, ale často na zabitie. Vojta Kotek stvárni v novom seriáli neznesiteľného génia
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:24