StoryEditor

Hollywoodski herci vs. športovci. Kto podporuje Clintonovú a kto Trumpa?

01.11.2016, 10:54
Autor:
(čtk)(čtk)
Americké osobnosti sa rozdelili na dva tábory. Oboch kandidátov podporujú zvučné mená.

Vrcholiaca kampaň pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami v USA prinútila k verejnému vystúpenie na podporu niektorého z kandidátov viac osobností ako zvyčajne.

K demokratke Hillary Clintonovej sa priklonili predovšetkým umelci, vrátane hviezd filmového sveta, ako je Meryl Streepová, Richard Gere alebo Robert de Niro.

Svojich zástancov predovšetkým medzi bývalými akčnými legendami a športovcami si ale našiel aj republikán Donald Trump. Toho otvorene podporujú boxer Mike Tyson alebo herci Chuck Norris, Sylvester Stallone, Bruce Willis a Clint Eastwood. Zvučných mien je ale v Trumpovom tábore menej ako u jeho demokratickej protivníčky.

Podporovatelia Clintonovej

Oscarová herečka Meryl Streepová podporila svoju favoritku aj na júlovom zjazde Demokratickej strany. Vo svojom prejave spomenula rôzne ženy, ktoré ako prvé vo svojom obore vyšľapali cestu ostatným. "Tieto ženy majú niečo spoločné: schopnosť myslieť, veľké srdce a zapálenie pre vec," povedala Streepová s tým, že taká je podľa nej aj Clintonová. V júni si neváhala pri paródii na newyorského miliardára vytvoriť účes a la Trump, nasadiť falošný pupok a natrieť si tvár samoopaľovacím krémom.
Youtube

​Za posledný mesiac do kampane na podporu demokratky výraznejšie zasiahla komička Amy Schumerová, ktorá počas vystúpenia v Tampe nazvala Trumpa oranžovým a sexuálne obťažujúcim monštrom. Asi dvesto Trumpových fanúšikov ju preto vypískalo a na protest odišlo. Schumerová im potom napísala sarkastický otvorený list, v ktorom sa Trumpovým priaznivcom "ospravedlnila" a sľúbila, že sa pôjde liečiť.

​To, že bude voliť Clintonovú, dala verejne najavo aj vplyvná celebrita a hviezda sociálnych sietí Kim Kardashian. Bývalá ministerka zahraničia bude podľa nej najlepšie reprezentovať USA a "má pre najvyšší úrad potrebné predpoklady".
Youtube

Zo známych režisérov demokratickú uchádzačku o funkciu šéfa Bieleho domu podporili napríklad Quentin Tarantino alebo Steven Spielberg, ďalej herci Sigourney Weaverová, George Clooney alebo Jim Parsons (Sheldon zo seriálu Teória veľkého tresku), zo spevákov Madonna, Lady Gaga, Beyoncé, Katy Perry a Elton John a tiež známa komička a moderátorka Ellen DeGeneres.
Youtube

Fanúšikovia Trumpa

Prostoreký Trump môže do svojho tábora počítať napríklad boxerskú legendu a búrliváka Mikea Tysona. "Mal by byť prezidentom Spojených štátov. Skúsme niečo nové. Amerika by mala byť riadená ako podnik, kde na farbe nezáleží," uviedol slávny športovec v rozhovore pre Huffington Post.
blacksportsonline.com

​Podľa herca Johna Voighta, otca Angeliny Jolie, je Trump "zábavný, hravý, osobitý, ale predovšetkým čestný človek". Trump je jediná osoba, ktorá môže zabezpečiť, aby Amerika znovu prosperovala, uviedla hviezda Polnočného kovboja.
huffingtonpost.com

K Trumpovým hlasným priaznivcom sa radí aj bývalá viceprezidentská kandidátka Sarah Palinová, herci Clint Eastwood a Kirstie Alleyová alebo spoluzakladateľ PayPalu Peter Thiel. Ten je podľa americkej tlače jedným z mála členov technologickej komunity, ktorá Trumpa podporuje. Zo športovcov by chcel Trumpa v Bielom dome vidieť známy hráč amerického futbalu Tom Brady alebo americký herec a bývalý profesionálny wrestler Hulk Hogan.

​Hlavný ekonóm skupiny GAM Larry Hatheway si ale myslí, že ohromná podpora kultúrnych elít Clintonovej veľmi nepomôže, ba môže jej uškodiť. Niektorí nerozhodnutí voliči ju totiž môžu vnímať ako kandidátku establishmentu. "A keď niekto z tohto prostredia, ako Clint Eastwood, podporí Donalda Trumpa, má to pravdepodobne oveľa väčšiu váhu, pretože ide v podstate proti prúdu," povedal Hatheway stanicu CNBC.

ANKETAKoho by ste volili vy? Hillary Clintonová 66% Donald Trump 34% Hlasovalo 2456 ľudí, aj vy

01 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 02 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 03 - Modified: 2020-11-04 10:20:16 - Feat.: - Title: Trump v reklame 04 - Modified: 2020-10-10 15:21:43 - Feat.: - Title: Druhá debata Trumpa s Bidenom bola zrušená 05 - Modified: 2020-11-03 09:21:30 - Feat.: - Title: Do virtuálnej debaty nepôjdem. Trump odmietol online debatu s protikandidátom Bidenom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 17:02