StoryEditor

Juraj Kukura je Inšpektor Max. Natáča sa nový krimi seriál

01.11.2016, 12:22
Autor:
hrnhrn
Seriál vzniká v koprodukcii Českej televízie, RTVS a TRIGON PRODUCTION.

V týchto dňoch sa v pražských lokáciách natáča trinásťdielny kriminálny seriál Inšpektor Max s Jurajom Kukurom v úlohe svojrázneho inšpektora Zoltána Maxa. Jeho neskúseného parťáka Filipa si zahrá Robert Hájek. Autorom námetu je Juraj Kukura spolu s Ivanom Hubačom, réžisérom je Jiří Chlumský. Seriál vzniká v koprodukcii Českej televízie, RTVS a TRIGON PRODUCTION.

"Inšpektor Max bude charakteristický výraznou ústrednou dvojicou detektívov. Juraj Kukura ako inšpektor Max je človek, pre ktorého je sloboda nadovšetko. Podľa toho vyzerá aj jeho osobný život a vyšetrovacie metódy," hovorí kreatívny producent Jan Lekeš, v ktorého tvorivej producentskej skupine seriál vzniká, a dodáva: "Jeho mladý parťák Filip sa mu snaží vyrovnať. Jeho povaha je ale presne opačná, takže to nemá vôbec ľahké. Táto dvojica prináša do príbehov humor, detektívne prípady zase napätie. Seriál ťaží z kontradikcie týchto polôh."

Inšpektor Zoltán Max je slovenský kriminalista, ktorý sa pred niekoľkými rokmi odsťahoval do Česka. Práca na prípadoch ho ale na Slovensko často zavedie. Tam na neho nečaká len vyšetrovanie aktuálnych prípadov, ale aj vlastná minulosť.

Max je tak trochu anarchista. Neznáša autority, odmieta sa prispôsobovať spoločenským zvyklostiam. Je to tragikomický starnúci sukničkár, ktorý trúsi ironické glosy a zároveň si uvedomuje, že na svete nemá vôbec nikoho, pretože partnermi mu boli celý život len ​​zločinci a vrahovia. Maxov cynický pohľad na svet môže zmeniť smrť jeho bývalej milenky i dcéra, ktorú nemal možnosť vychovávať.

Česká televize

"Nebaví ma zobrazovania detektívov v kožených bundách a teplákoch, vyšetrovateľov s kymácavou chôdzou. Mám rád detektívky s hrdinami z mäsa a kostí," hovorí predstaviteľ hlavnej úlohy Juraj Kukura a pokračuje: "Zoltán Max je človek, ktorý pomáha ľuďom, ktorí sa vo svojom živote dostanú do krízovej situácie. Je to obyčajný chlap, so svojimi chybami i neuskutočnenými snami. Na druhej strane má ale silné sociálne cítenie a ľudské nešťastie sa ho hlboko dotýka. Je to zároveň trochu problémový človek a detektívne prípady si rieši po svojom. Ide mu hlavne o spravodlivosť, ale niekedy to prinesie aj problémy s nadriadenými."

Robert Hájek, ktorý si zahrá Maxovho neskúseného kolegu, dopĺňa: "So Zoltánom sa neustále doťahujeme, nadávame si. Ale v dobrom. Berieme sa ako parťáci a on má ku mne skôr otcovský vzťah. Je to čiastočne dané aj tým, že Zoltán nemá vlastnú rodinu. V našom tandeme som potom rozhodne ja taký ten predpisový policajt."

"Budeme sa snažiť divákom ponúknuť iný, nekonvenčný pohľad na detektívku," hovorí producent Patrik Pašš z TRIGON PRODUCTION a pokračuje: "A musím povedať, že je to hlavne vďaka Jurajovi Kukura. Na vývoji postavy Zoltána Maxa pracuje od začiatku veľmi trpezlivo, invenčne a zapálene. Verím, že vďaka úsiliu dramaturgov ČT a RTVS, skvelým hercom, režisérovi a celému štábu prinesieme na obrazovky seriál, na ktorý sa budú diváci úprimne tešiť."

Natáčanie začalo na Slovensku koncom septembra, potom sa štáb presunul do Česka, kde bude natáčať do polovice novembra. V decembri sa opäť presunie na Slovensko. Druhá etapa natáčania je naplánovaná až do augusta 2017.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:50