Newsweek
StoryEditor

Newsweek pustil do predaja číslo s oslavou víťazstva Clintonovej

10.11.2016, 14:31
Autor:
ČTKČTK
Z predaja museli stiahnuť 125 tisíc kusov.

Veľa expertov sa v odhade výsledkov amerických prezidentských volieb mýlilo. Pre málokoho bol omyl taký drahý ako pre spoločnosť Topix Media, ktorá licenčne vydáva časopis Newsweek. Podľa webu britských novín  The Daily Telegraph, redakcia pripravila a vytlačila 125 tisíc kusov špeciálneho volebného vydania oslavujúceho víťazstvo Hillary Clintonovej.

Číslo s obrázkom usmievavej Clintonovej na titulnej stránke s nápisom "Pani prezidentka" muselo byť stiahnuté a nahradila ho správna verzia s obrázkom usmievajúceho sa Donalda Trumpa s nadpisom "President Trump".

Obe verzie boli podľa britských novín pripravené vopred, vydavateľ sa ale nakoniec rozhodol distribuovať len vydanie s Clintonovou. Číslo s titulkom "Historická cesta Hillary Clintonovej do Bieleho domu", sa v stánkoch objavilo hneď v utorok, ale bolo okamžite stiahnuté.

"Ako ktokoľvek iný, aj my sme urobili chybu," povedal novinám The New York Post riaditeľ spoločnosti Topx media Tony Romando. Predaných bolo údajne len sedemnásť vydaní, ktoré sa okamžite stali zberateľským hitom. Na mítingu amerických demokratov v Pittsburghu dokonca jeden výtlačok podpísala aj sama Clintonová. Na aukčnom serveri E-bay bola dnes rarita k dispozícii za viac než 440 eur.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:09