tubemogul.com
StoryEditor

Adobe kupuje reklamnú spoločnosť TubeMogul za 540 miliónov dolárov

11.11.2016, 09:10
Autor:
(čtk)(čtk)
Softvérová spoločnosť získa silnejšiu pozíciu na internetovom trhu reklamy.

Softvérová spoločnosť Adobe Systems kúpi reklamnú spoločnosť TubeMogul za zhruba 540 miliónov dolárov (496 mil. eur). Tvorca programov ako Photoshop a Acrobat tak získa silnejšiu pozíciu na rapídne rastúcom trhu s reklamou vo videonahrávkach na internete.

TubeMogul umožňuje inzerentom prostredníctvom svojho softvéru kupovať reklamný priestor vo videonahrávkách. Platforma pre nákup reklamy sa stane súčasťou digitálnej marketingovej divízie Adobe, ktorý ponúka firmám nástroje na analyzovanie ich pôsobenia na zákazníkov a pre správu obsahu sociálnych médií.

Adobe za jednu akciu TubeMogul ponúkla 14 dolárov. To v porovnaní so stredajšou záverečnou cenou akcií predstavuje zisk 82,5 percenta. Akcie TubeMogul od začiatku minulého roku klesli o takmer 44 percent.

Reklamné technologické firmy, ako TubeMogul, Rocket Fuel a Tremor Video, čelia tvrdej konkurencii internetových inzertných gigantov ako sú Facebook a Google. Tieto firmy, rovnako ako Twitter, v poslednom roku vsádzajú na video, teda formát, v ktorom sú inzerenti ochotní platiť príplatky za niekoľko sekúnd sústredenej pozornosti užívateľov, napísala agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:29