StoryEditor

Týždeň v médiách: Trump, Simpsonovci, boxer Buster, Sagan, David Icke alebo čo s nami všetkými raz bude?

12.11.2016, 17:51
Autor:
(pš)(pš)
Pravda o tom, kto správne predpovedal výsledky volieb a akú budúcnosť sa dozvedáme z médií.

Fenoménom uplynulého týždňa v médiách bol jednoznačne Donald Trump. Vďaka nemu padli nielen webové stránky v Kanade, ale aj na Slovensku. Veď kto by to býval povedal, že sa stane novým americkým prezidentom?  Inak to, že výsledok volieb nevedeli predpovedať bežní smrteľníci, je úplne v poriadku.

Ale nie je vám divné, že tento odhad nemajú ani prieskumné agentúry? Presne tie agentúry, ktoré majú prieskumy volebných preferencií v náplni práce? Jedna z možností je, že im asi nehovoríme pravdu. Takže možno v budúcnosti bude platiť, že pravda bude presným opakom predpovedí agentúr. Uvidíme. V každom prípade, to, že sa Trump stane prezidentom, predpovedali ešte v roku 2000 Simpsonovci.

V časti Bart to the future sedí Lisa ako prezidentka v oválnej pracovni a je obklopená poradcami, ktorým hovorí: "Zdedili sme veľmi zdecimovaný rozpočet od prezidenta Trumpa." Dan Greaney, scenárista animovaného seriálu povedal, že išlo o varovanie pre Ameriku a najabsurdnejšie meno, ktoré im vtedy napadlo bolo práve Donald Trump. Len, či Dan hovorí naozaj pravdu.

Bolo to pred šestnástimi rokmi. Tesne pred minulotýždňovými voľbami výhru Trumpa (čítaj Tramp) predpovedala reklama pre britský obchodný dom John Lewis. Každoročne je to jedna z najočakávanejších vianočných reklám vo svete a pre Britov štartuje vianočnú sezónu. Rovnako tomu bolo aj minulý týždeň. John Lewis poslal niekedy začiatkom minulého týždňa do obehu malý teasing. Vyzeral takto:

John Lewis

​V čase, keď sa všetci tešili na avizovanú kampaň, nik netušil, že John Lewis sa nám snaží niečo naznačiť. Možno aj kvôli boxerovi, ktorý je vo všeobecnosti známy láskou k deťom, ako aj tým, že je priateľský a hravý. Koncom týždňa sa ale konečne objavila reklama:Ako je možné, že Briti v čase natáčania reklamy vedeli výsledok volieb dopredu?  Ako je možné, že vedeli, že hlavným hrdinom má byť darček, ktorý všetci milujú, teda TRAMPolína? Ale neboli to správne kladené otázky. Pochopili sme to úplne zle. Tá správna  teória podľa britských médií bola ešte pravdivejšia. Boxer Buster, ktorý obsadí TRAMPolínu - Ameriku, je samotný Donald Trump a malé dievčatko Bridget je Hillary Clintonová. Pre tých, ktorí nemajú dostatočnú predstavu, o tomto vianočná reklama hovorí:

Mimochodom, aj u nás už niekoľko týždňov beží vianočná reklama, ktorá predpovedá ako to bude v roku 2061. Ocenila som, že je tam napísané, že je to u Saganovcov. Na prvú je to ťažšie rozoznať. Nerozumiem, niekto zaplatí neskutočné peniaze za Sagana a potom ho v reklame zamaskuje tak, aby ho nikto nespoznal.

Ale nie o tom som chcela. Je normálne, že raz budeme žiť iba s polovicou tela? Úplne presne som na to nevedela odpovedať ani dcére. A to je vo veku, že si môžem vymyslieť naozaj čokoľvek. Ale inak, škoda, že už nezažijem to, že si raz smartfónom namnožím veci, ktoré by som chcela mať dva a viackrát.

Slovak telekom O tom, ako kedysi už predsa toto niekto presne takto predpovedal, ako to naozaj je a určite ako to bude vyzerať v budúcnosti, sa minulý týždeň písalo všade. Neviem, či spúšťačom boli práve výsledky volieb. Ale pestré to bolo, naozaj.

Na webe pluska.sk hviezdil napríklad príspevok o tom, že raz a opäť sa blíži koniec sveta a prežijú len vyvolení. Vlády USA a Británie už budujú tajné podzemné komplexy, aby prežili elity národa. Čo dodať? Nič. Len to, že elity národa by sa mali chrániť vždy. Obzvlášť, ak ešte existujú.

pluska.sk

Téma o pôvode a ovládaní nášho sveta dlhodobo zaujíma Davida Icka. Ten príde aj na Slovensko, informujú o tom bilbordy. Neviete, kto je Icke? Guru konšpirátorov, ktorý tvrdí, že v roku 2018 nás ovládne trieda elitných psychopatov, a to prostredníctvom umelej inteligencie.

A ešte v roku 2000 tvrdil, že svet tajne ovláda zlomyseľná skupina reptiliánov, ktorí patria do triedy plazov, ale na verejnosti sa pohybujú v ľudskej podobe a je medzi nimi množstvo významných osobností - napríklad bývalý americký prezident George W. Bush. Neviem, neviem, ten rok 2000. Nielen Simpsonovci, ale aj Icke... A už len naozaj posledná veta o konšpirátoroch: slovenské médiá napísali, že Zem a Vek má nového prominentného redaktora. Je ním Štefan Harabin.

Dajme si konečnú. Portál Sme tento týždeň myslel na psychiku všetkých, ktorí sledovali voľby a uverejnil správu pod názvom: Oddýchnite si od amerických volieb, pozrite si fotografie pekných zvieratiek. Fakt, pozrite si:

Sme

SME

Sme

Toto všetko nám minulý týždeň ponúkli médiá. A ešte bonus:

- Mimoriadne správy z Markízy: Zlatica je tehotná!

- Anton Hrnko pre Sme: Nechceme Miku odvolať, len si myslíme, že vyčerpal svoju kapacitu

- Marek Vagovič napísal knihu o Ficovi

- Kiska píše do Ameriky: Ste pre nás inšpiráciou, odkazuje Trumpovi

- V Česku vyhlásili najsexistickejšie reklamy. "Vyhrala" dvojzmyselná reklama a odhalená vagína

- Prečo slepačia sexmisia zabíja kohúty

- Prudký nárast dopytu po antikoncepcii v USA: Ako inak, aj za tým je Trump!

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:47