StoryEditor

Hřebejk sa vrátil ku kultovým Pelíškom. Nakrútil novú trilógiu Zahradnictví

13.12.2016, 15:58
Autor:
hrnhrn
Všetky tri filmy sa časovo odohrávajú pred Pelíškami. Pozrite si prvý teaser.

Režisér Jan Hřebejk natočil výpravnú filmovú trilógiu Zahradnictví. Rodinná sága sa odohráva v troch samostatných kinofilmoch a časovo predchádza legendárnej snímke Pelíšky (1999). Inšpirovaná je životom rodiny scenáristu Petra Jarchovského. Na filmoch sa producentsky podieľala aj RTVS, všetky tri diely sa dostanú na plátna kín budúci rok.

Trilógia Zahradnictví sa odohrávava sa na pozadí najdramatickejších období minulého storočia a časovo predchádza kultovému filmu Pelíšky. Rozpráva o troch rodinách: rodine leteckého rádiotelegrafistu, rodine majiteľa kaderníckeho salónu a rodine majiteľa záhradníctva. Obsiahne dvadsať rokov života postáv, ktoré museli v pohnutých časoch prežiť najlepšie roky svojich životov.

Tri sestry v trilógii Zahradnictví stvárnia Aňa Geislerová, Klára Melíšková a Gabriela Míčová. Jedna zo sestier je manželkou Jindřicha, ktorého nezabudnuteľným spôsobom v Pelíškoch zahral Jiří Kodet. V trilógii bude Jindřicha hrať Martin Finger.

V ďalších úlohách sa objavia Ondřej Sokol, Jiří Macháček, David Novotný, Lenka Krobotová, Anna Fialová či Sabina Remundová.

Facebook

​Prvá časť trilógie s názvom RODINNÝ PŘÍTEL je melodrámou, ktorá sa odohráva v 40. rokoch počas nemeckej okupácie. Tri mladé ženy a dve deti čakajú na návrat svojich väznených mužov a otcov. Vojnou vynútenému rodinnému spoločenstvu obetavo pomáha rodinný priateľ a lekár Jiří.

Film je aj príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená, hovorí o vernosti, túžbe, vine, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Rodinný portrét je zobrazený pohľadom žien, ktoré osud zviedol dohromady. Prvá časť trilógie Zahradnictví: Rodinný přítel bude mať premiéru v slovenských kinách 1. júna 2017.

Druhá časť trilógie s názvom DEZERTÉR sa odohráva v rokoch 1947 - 53. Hlavnou postavou je majiteľ noblesného kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy. Vo svojom podniku, ktorý je zmyslom a naplnením jeho života, zamestnáva celú svoju rodinu.

Film je príbehom mužov, ktorí nasadzovali životy v boji za slobodu. Prežili vlastnú smrť, aby opätovne čelili strate nádejí, v ktoré verili a ku ktorým sa upínali. Každý z nich sa snaží znovu nájsť „domov". Dezertér je tragikomickou drámou ťažko skúšanej lásky manželskej, súrodeneckej a lásky medzi rodičmi a deťmi. Druhá časť trilógie Zahradnictví: Dezertér bude mať premiéru v slovenských kinách 28. 9. 2017.

Facebook

​Tretia, záverečná časť trilógie s názvom NÁPADNÍK sa odohráva na konci 50. rokov a rozpráva o rodinných vzťahoch poznamenaných vojnou a komunistickým prevratom. S tragikomickým nadhľadom vykresľuje generačný stret medzi predvojnovou a povojnovou generáciou.

Zahradnictví: Nápadník je romantickou komédiou o predstavách rodičov, ako by malo vyzerať šťastie ich detí. V slovenských kinách bude mať premiéru 16. 11. 2017.

CinemnArt

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 04:11