StoryEditor

RTVS prinesie na Vianoce novú rozprávku Zázračný nos. Premiéru bude mať na Štedrý večer

14.12.2016, 09:33
Autor:
hrnhrn
Titulnú pieseň zložil Vašo Patejdl. Pozrite si videoklip k titulnej piesni Voňavky dievčat.

RTVS prináša aj tento rok premiéru novej vianočnej rozprávky. V koprodukcii so spoločnosťou FILMPARK a Českou televíziou odvysiela na Štedrý večer o 19:45 pôvodnú a originálnu televíznu rozprávku Zázračný nos režiséra Stanislava Párnického.

Zázračný nos rozpráva príbeh bystrej  princeznej Diany, ktorá túži spoznať pravú lásku a musí sa stretnúť s mnohými prekážkami. Diana tajuplným kúzlom stratí svoju pôvodnú krásu a pokúša sa ju získať späť. Na svojej ceste sa stretne aj s ponížením, posmechom a zlobou. No odvaha a jej zázračný citlivý nos jej pomôžu prekonať všetky prekážky a splniť jej najväčší sen.

Rozprávka scenáristiek Zuzany Kolmosovej a Nadi Jurkemik prináša mnoho prekvapivých dejových zvratov, humor, ale aj magické tajomno. V hlavných úlohách dvoch princezien Diany a Adely sa predstavia Kristína Kanátová a Petra Šimberová. Postavu vojvodu Filipa stvárňuje Ján Dobrík, kráľa Artúra si zahral Pavel Višňovský, kráľa Ľudovíta Miro Noga, úlohy kráľovnej matky sa majstrovsky zhostila Iva Janžurová, mladého Tomáša si zahral Vladislav Plevčík a postavu  pestúnky Anna Javorková. V úlohe tajomného Kúzelníka sa objaví Ivan Romančík.

​Rozprávka sa nakrúcala v lete na slovenských a českých zámkoch a hradoch, pričom filmári mohli nakrúcať aj na miestach, ktoré sú pre turistov bežne nedostupné. Nakrúcalo sa na zámku v Buchloviciach a na hrade Buchlov, Lednickom zámku, Smolenickom zámku, v Trnave, Mikulove, Bratislave na Dlhých dieloch a na hrade Pajštún.

Novú rozprávku Zázračný nos bude sprevádzať titulná skladba autorov Vaša Patejdla a Ľuboša Zemana Voňavky dievčat v špeciálnej orchestrálnej úprave Rasťa Dubovského, ktorú ako duet naspievali Mirka Partlová a Barbora Žilecká. Hudbu k piesni nahral Slovenský národný symfonický orchester, filmová a scénická hudba bola nahrávaná vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:27