Aktuality.sk
StoryEditor

Aktuality.sk majú novú aplikáciu. Spravodajstvo zhŕňa na jednom mieste

31.01.2017, 08:40
Autor:
TSTS
Spravodajský online portál prichádza na trh so svojou prvou mobilnou aplikáciou. Dá sa zdarma stiahnuť z Google Play či Apple Store.

Nová aplikácia prináša rýchle správy na jednom mieste. Okrem denného domáceho a zahraničného spravodajstva v nej používatelia nájdu aj novinky z ekonomiky, zdravia, módy či krásy.

„Po aplikáciách Čas.sk a Šport.sk prichádzame s aplikáciou Aktuality.sk, čím sa nám podarilo skompletizovať obsahové portfólio našich magazínových produktov. Hlavným cieľom je zvýšiť komfort pre čitateľov, ktorým chceme prinášať nielen dôveryhodný a zaujímavý obsah, ale aj kvalitné služby a produkty,“ hovorí Milan Konečný, CDO chief digital officer.

Používatelia nájdu v aplikácii obsah nielen z portálu Aktuality.sk, ale aj z webov Šport.sk, Diva.sk, Žive.sk, Najmama.sk. Pridanou hodnotou sú servisné služby, ako počasie, televízny program a horoskopy. Výber prioritných tém je na používateľoch, ktorí si môžu vyskladať vlastný obsah.

Možnosť vyskladať si obsah

„Pri vývoji sme kládli dôraz na užívateľskú stránku aplikácie. Má jednoduchú, intuitívnu logiku, ktorá čitateľom uľahčí používanie. Ďalším dôležitým bodom bolo spojenie aktuálnych spravodajských článkov, publicistiky a servisných podstránok (počasie, TV program a pod.) tak, aby sme čitateľovi ponúkli všetky dôležité informácie,“ hovorí šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy. 

Po otvorení aplikácie sa používateľovi zobrazia hlavné kategórie. Menu je rozdelené do niekoľkých sekcií na Moje Aktuality, Aktuality, Šport, Žena a Tech. Na úvodnej stránke sa nachádzajú aj servisné rubriky Počasie, Televízny program a Horoskopy.

Ďalším benefitom, ktorý zvyšuje používateľský komfort, je funkcia Moje Aktuality, pomocou ktorej si používateľ vyskladá svoj vlastný obsah. Jednoduchým označením rubrík, ktoré ho zaujímajú, dostáva na mieru šitú, personalizovanú ponuku.

Aplikácia umožňuje aj zvukové prehrávanie, filtrovanie autorov či možnosť uložiť si najzaujímavejšie články. Na archiváciu obľúbeného čítania slúži sekcia „Uložené články".

Ringier Axel Springer Slovakia je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Do portfólia spoločnosti spadajú značky ako Nový Čas, jeho online verzia Čas.sk a ďalšie významné produkty ako Azet.sk a Aktuality.sk. Po spojení s Azet.sk, a. s., ktoré nastalo 1. júna 2016, sa RAS SK stal najväčším prevádzkovateľom internetového obsahu na Slovensku.

01 - Modified: 2020-06-26 08:30:37 - Feat.: - Title: Investigatívny novinár Peter Sabo si našiel v schránke náboj. Lučanský urobil opatrenia 02 - Modified: 2019-08-28 07:46:35 - Feat.: - Title: Aktuality posilňujú tím o skúsených novinárov 03 - Modified: 2016-10-18 15:28:17 - Feat.: - Title: Aktuality.sk zverejnili rozhovor napriek zákazu respondenta 04 - Modified: 2017-02-01 10:52:21 - Feat.: - Title: Kedy začína byť médium politickou stranou? 05 - Modified: 2016-07-26 11:50:10 - Feat.: - Title: Fica nahnevali komentáre redaktorov z aktuality.sk. Napísal otvorený list
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:40