StoryEditor

"America first, Slovakia second." Z Trumpa sa už smejú aj Slováci, hneď v dvoch videách

09.02.2017, 13:10
Autor:
pebpebabaaba
Slová Donalda Trumpa obleteli svet a svojim citátom inšpiroval komikov v Európe, aby vrátili úder.

Americký prezident Donald Trump načrtol smer svojej vlády heslom "Amerika vždy na prvom mieste". Komici v Európe sa chytili jeho slov a na internete sa začali množiť videá z rôznych štátov, kde šéfovi Bieleho domu vysvetľujú, prečo by ich krajina mala byť "tá druhá" po Spojených štátoch.

Po pár dňoch sa zapojilo aj Slovensko. Prvé video zverejnil zabávač Ján Gordulič a takto prezentuje svoje dielo na Facebooku: "Situácia je vážna. Ak to má niekto vyriešiť, je to Slovensko. Preto Slovensko musí byť druhé!"

Len pár hodín po zverejnení sa video stalo virálnym a na najväčšej sociálnej sieti dosiahlo už viac ako stotisíc pozretí.

Druhý odkaz Trumpovi zo Slovenska prišiel tiež dnes. Video zverejnilo Fun rádio, no v súboji o záujem verejnosti zatiaľ výrazne stráca.

Ktoré video sa vám páči viac? Zahlasujte v našej ankete:

ANKETAKtoré video "America first, Slovakia second" je vtipnejšie? Od Jána Gorduliča 85% Od Fun rádia 15% Hlasovalo 587 ľudí, aj vy

Niektorí vo videách parodujú hlas Donalda Trumpa aj úryvky z jeho vyhlásení. Často sa tak objavujú krátke výkriky ako "Úplne najlepšie", "To budeš milovať", "Absolútna katastrofa" a ďalšie, ktorými sú povestné jeho príspevky na Twitteri.

Holandsko

Celé to spustili Holanďania v rámci satirickej relácii Zondag met Lubach. "Pretože sme si uvedomili, že je lepšie spolu vychádzať, rozhodli sme sa mu (Trumpovi) predstaviť našu malú krajinu štýlom, ktorý sa mu pravdepodobne bude najviac páčiť," uviedol moderátor programu video.

V krátkom zostrihu potom predvádza okrem iného miniatúrne mesto Madurodam v Haagu. "Námestia sú tu také malé, že ani nepotrebujete veľa ľudí, aby ste ich zaplnili," prednáša hlas vo videu. Naráža tak na spor Donalda Trumpa s médiami ohľadom počtu ľudí, ktorí prišli na jeho inauguráciu.

Švajčiarsko

Po Holandsku sa pridalo Švajčiarsko v talkshow Deville Late Night. Vo videu pre zmenu narážali komici na predvolebnú kauzu týkajúcu sa obscénnych výrokov Donalda Trumpa o ženách. "My máme tie najlepšie ženy. Tiež s nimi radi zaobchádzame zle. Nenechali sme ich voliť až do roku 1971. Na niektorých miestach až do roku 1990. Chytili sme ich za občianske práva a ony nás nechali to robiť," hovorí sa vo videu.

Parodujú tak nahrávku z roku 2005, ktorú zverejnili americké médiá vlani v októbri. "Jednoducho ich začnem bozkávať. Ani nečakám. Keď si hviezda, tak ťa to robiť nechajú. Môžeš robiť čokoľvek," vyhlásil na nahrávke Trump a pridal ďalšie vulgárne výrazy o tom, ako ženy chytá za prirodzenie.

Nemecko

V nemeckom videu v talk show Neo Magazin Royale sa tvorcovia videa pustili do amerického prezidenta hneď z niekoľkých uhlov. Na snímkach sa objavujú témy od Oktoberfestu až po Adolfa Hitlera, ktorý "urobil krajinu zase skvelou". Naráža tak na Trumpovo predvolebné heslo "Make America Great Again."

"My Nemci sme hostili hneď dve svetové vojny v posledných sto rokoch. Boli to tie najlepšie svetové vojny a obe sme vyhrali. Ktokoľvek hovorí niečo iné, má falošné správy," znie vo videu, čím sa zase odkazuje na dlhodobý spor Donalda Trumpa s médiami.

Rovnako tak zmienili Nemci prezidentov sľub o veľkom múre na hraniciach s Mexikom. "My sme postavili veľkú stenu a nechali Rusov, nech ju zaplatia," hovorí sa vo videu, zatiaľ čo prebiehajú zábery berlínskeho múru.

Videá z rôznych ďalších štátov postupne pribúdajú, a tak možno na internete nájsť príspevky z Belgicka, Dánska, Litvy, Portugalska aj Česka. Trend už opustil aj starý kontinent - pridalo sa totiž Maroko či Kazachstan.

České video určite stojí za pozretie.

01 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 02 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 03 - Modified: 2020-11-04 10:20:16 - Feat.: - Title: Trump v reklame 04 - Modified: 2020-10-10 15:21:43 - Feat.: - Title: Druhá debata Trumpa s Bidenom bola zrušená 05 - Modified: 2020-11-03 09:21:30 - Feat.: - Title: Do virtuálnej debaty nepôjdem. Trump odmietol online debatu s protikandidátom Bidenom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:35