RTVS
StoryEditor

Fico naznačil, že Miku nepodporí. RTVS reakcie politikov nekomentuje

15.02.2017, 12:29
Autor:
(pš)(pš)
RTVS sa k slovám premiéra nevyjadrí. Aj to je súčasť verejnoprávnosti, tvrdí.

V pravidelnej relácii Braňo Závodský naživo v Rádiu Expres bol dnes hosťom premiér Robert Fico. V rozhovore sa moderátor dotkol aj témy voľby nového riaditeľa RTVS. Na otázku k možnej kandidatúre súčasného riaditeľa verejnoprávnej inštitúcie premiér najskôr povedal, že každý má právo kandidovať, kto získa nejakú podporu. A dodal: "Voliť sa bude pravdepodobne v júni. Môj názor na slovenskú televíziu a slovenský rozhlas je všeobecne známy. To má ďaleko od verejnoprávnosti. A to je aj môj postoj k tomu ako bude vyzerať voľba nového šéfa RTVS."  

Moderátor sa Roberta Fica priamo spýtal, či to má chápať tak, že nepodporí Miku v opätovnej kandidatúre. Fico odpovedal: "To je váš výklad. A doplnil: "Tá nevyváženosť, jednoznačne napomáha slovenskej opozícii, toto je fakt, na ktorom nemôže slovenská televízia ani slovenský rozhlas nič zmeniť."

Reakcia RTVS

"V reakciách na vyjadrenia politikov zostávame konzistentní", píše sa v stanovisku RTVS pre Stratégie. "Tak ako v minulosti, ani v tomto prípade sa nebudeme vyjadrovať. Aj to je jednou z prirodzených súčastí verejnoprávnosti."

Václavovi Mikovi končí funkčné obdobie v pozícii generálneho riaditeľa RTVS k 1. augustu tohto roka. Výbor NR SR pre kultúru a médiá  zverejní najneskôr 90 dní pred uplynutím funkčného obdobia generálneho riaditeľa RTVS výzvu na prihlásenie kandidátov, a to prostredníctvom vysielania vo verejnoprávnej televízii a rozhlase, webovej stránky RTVS, na webe NR SR a najmenej v jednom celoštátnom denníku.Výbor pre kultúru a médiá pozve kandidátov na verejné vypočutie najmenej sedem dní pred jeho začatím s uvedením dátumu, miesta a hodiny verejného vypočutia. Generálneho riaditeľa RTVS volí Národná rada SR na návrh Výboru NR SR pre kultúru a médiá. Generálny riaditeľ RTVS sa volí na päť rokov, najviac na dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 21:59