StoryEditor

Netradičný súboj televízií o divákov. V nedeľu odštartujú dva veľkolepé projekty

03.03.2017, 14:17
Na obrazovkách sa stretnú najvýpravnejší seriál tohto roka s pokračovaním najúspešnejšej šou minulého roka.

Na obrazovkách odštartujú v nedeľnom prime time od 5. marca dva najvýznamnejšie projekty komerčných televízií. V súboji sa stretnú pokračovanie najúspešnejšej šou minulého roka a najvýpravnejší seriál tohto roka.

​Televízia Markíza pokračuje už treťou sériou vo svojej najsledovanejšej šou uplynulej sezóny. Tvoja tvár znie povedome odštartovala minulý rok začiatkom marca v nedele večer. Už úvodná epizóda premeny známych celebrít na svetové hviezdy signalizovala, že šou bude úspešná. K obrazovkám pritiahla takmer 630 tisíc divákov starších než 12 rokov. Popularita súťaže rástla aj v ďalších častiach, kedy Markíza dosahovala pravidelne viac než 40 percentný trhový podiel v komerčnej cieľovej skupine divákov (12-54).

Podľa očakávania sa Markíza rozhodla v šou pokračovať. Druhá séria odštartovala vlani na jeseň, kde jej však konkurovala talentová šou na JOJ - Česko Slovensko má talent, čo sa prejavilo na sledovanosti Tvojej tváre. Na začiatku jesene viedla s väčším rozdielom šou na Markíze, ku koncu sa už výkony oboch relácií vyrovnávali, hoci Tvoja tvár si udržala tesné prvenstvo. Obe šou patrili k najsledovanejším reláciám oboch televízií.

V ďalšej sérii šou sa budú od nedele na svetové hviezdy premieňať herci Viktória Valúchová, René Štúr, Lucia Siposová a Peter Brajerčík, z hudobníkov to budú Eva Máziková, Lina Mayer, Tomáš Bezdeda a Tomáš Palonder.  Moderátorom relácie bude opäť Martin "Pyco" Rausch, do porotcovských kresiel zasadnú osvedčení porotcovia Zuzana Fialová, Dano Dangl a Mário “Kuly” Kollár. Po novom sa k nim pridá aj štvrtý porotca Juraj “Šoko” Tabaček. Na režisérsku stoličku opäť zasadne Pepe Majeský, dramaturgom zostáva Boris Pršo.

Šou uvedie Markíza na obrazovky v ten istý deň, keď televízia JOJ spúšťa nový historický krimiseriál 1890. Príprava najvýpravnejšieho projektu z produkcie JOJ trvala takmer dva roky. Je netradičný aj tým, že sa odohráva na konci 19. storočia, hoci sa nesnaží o absolútne vernú dobovú rekonštrukciu. Divákov vtiahne do fascinujúceho obdobia, v ktorom sa ľudové povery a viera v mágiu či nadprirodzené bytosti miešali s príchodom prevratných technických vynálezov, ako telefón alebo automobil. Hoci ide seriál s kriminálnou zápletkou, nechýbajú v ňom podľa tvorcov okrem napätia a prekvapivých zvratov ani romantické a humorné prvky.

Seriál sa nakrúcal v gemerskom regióne, prevažne v betliarskom kaštieli a blízkom okolí. Predstavia sa v ňom známi i menej známi slovenskí, českí, ale aj poľskí herci. V hlavnej úlohe sa objaví Ján Koleník ako peštiansky detektív Jánoš Marton. Režisérom seriálu je Peter Begányi, ktorý pre JOJ pripravuje aj rodinný seriál Naši. Napriek tomu, že námet seriálu je historický a na obrazovke mu bude konkurovať úspešná šou, tvorcovia aj televízia JOJ seriálu veria a neobávajú sa o divácky (ne)záujem.

Skvelú titulnú pieseň nahrala skupina Banda, ktorá  vznikla v roku 2003 a prezentuje slovenskú etnickú hudbu v modernom spracovaní. Skupina sa pri tvorbe svojho world music repertoáru inšpiruje predovšetkým slovenskou tradičnou hudbou, pričom k jej spracovaniu pristupuje kreatívne. Lídrom kapely je Samo Smetana, ktorý aktuálne porotcuje v šou Zem spieva.

Ako dopadnú premiéry dvoch najvýznamnejších projektov jarnej sezóny v komerčných televíziách, uvidíme už v nedeľu večer.

01 - Modified: 2017-03-03 07:30:49 - Feat.: 0 - Title: Milujem Slovensko v piatky napokon nekončí. Takáto bude programová štruktúra v marci 02 - Modified: 2017-02-28 13:38:19 - Feat.: 0 - Title: Tieto novinky odštartujú v marci na Markíze a JOJ
01 - Modified: 2022-05-13 06:49:24 - Feat.: - Title: Televízny apríl: Prime time ťahali Druhá šanca, Nemocnica a Let‘s Dance 02 - Modified: 2022-05-05 05:56:29 - Feat.: - Title: Druhá šanca sa s divákmi rozlúčila. Finále sledovalo takmer 600-tisíc divákov 03 - Modified: 2022-05-04 06:58:36 - Feat.: - Title: Druhá šanca čoskoro skončí. Pokračovať bude už na jeseň 04 - Modified: 2022-04-12 08:44:15 - Feat.: - Title: Týždenná sledovanosť: Let's Dance láme rekordy, vystrelilo Na telo s Ficom 05 - Modified: 2022-04-06 10:30:51 - Feat.: - Title: Televízny marec: Druhá šanca prekonala aj spravodajstvo. Ako sa darilo jarným novinkám?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:03