Facebook.com
StoryEditor

Václav Mika je na Facebooku. Súvislosť s voľbami riaditeľa nehľadajme, hovorí

14.03.2017, 10:20
Nová komunikačná aktivita podľa neho nesúvisí s blížiacimi sa voľbami generálneho riaditeľa RTVS.

"Pozdravujem Vás, som Vašo Mika. Vitajte v mojom Facebookovom svete. Už by sa aj patrilo, keďže niektoré veci sa dajú povedať ľahko a jednoducho online a tento spôsob je často nenahraditeľný. :) Tak som tu, so všetkým, čo k tomu patrí." Tak sa prihovára generálny riaditeľ RTVS Václav Mika svojim fanúšikom na novom profile na Facebooku. 

Stránka mala v utorok predpoludním 470 fanúšikov, prvý post na ňu pribudol 11. marca podvečer z generálky galavečera OTO, na ktorom sa niekoľkokrát novej komunikačnej aktivite niekoľkokrát prítomní moderátori a hostia venovali. 

"Je to moja súkromná aktivita, ale netajím sa tým, že ma k tomu inšpirovali nielen moji priatelia, ale aj kolegovia," napísal Václav Mika pre Stratégie.sk. "Mám okolo seba ľudí, ktorí mi radia, ale mojej fanpage sa venujem vo svojej vlastnej réžii.  A priznám sa, že sa vo svete sociálnych médií potrebujem zorientovať," dodal. 

Počas prvých dní na nej pribúdali najmä fotografie riaditeľa z dvoch víkendových eventov (okrem OTO aj Rádio_Head Awards), video s dokrútkou z predstavovania nominovaného Ľubomíra Bajaníka v kategórii Moderátor spravodajských programov na OTOvi, či staršia galéria fotografií nafotená na streche budovy Slovenského rozhlasu. 

Všeobecne sa očakáva, že sa súčasný riaditeľ RTVS pokúsi obhájiť svoje kreslo aj pre ďalšie funkčné obdobie. Komunikáciu na sociálnej sieti doteraz nevyužíval, na otázku Stratégií o Fanpage a súvislosti s blížiacimi sa voľbami riaditeľa verejnoprávnej inštitúcie odpovedal "Napriek tomu, že všetko so všetkým súvisí, priamu súvislosť tu nehľadajme."

Výzvu na prihlásenie kandidátov na pozíciu generálneho riaditeľa RTVS vyhlási parlamentný výbor pre kultúru a médiá najneskôr 90 dní pred uplynutím aktuálneho volebného obdobia, ktoré začalo 1. augusta 2012. Podľa jedného z vyjadrení predsedu výboru Dušana Jarjabka (SMER) by sa tak malo stať v apríli. Nového riaditeľa následne zvolí tajnou voľbou Národná rada. Generálny riaditeľ RTVS sa volí na päť rokov, najviac na dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:32