StoryEditor

Už aj Barrandov. Skylink a ďalší operátori dostali výzvu na zastavenie nelegálneho šírenia signálu

20.03.2017, 10:32
Autor:
dbsdbs
Legalizovanie vysielania českých televíznych staníc na Slovensku a slovenských v Česku je v poslednej fáze.

Legalizovanie vysielania českých televíznych staníc na Slovensku a slovenských v Česku je v poslednej fáze. Podľa našich informácií v týchto dňoch doručuje výzvy na zastavenie nelegálneho šírenia signálu na Slovensku operátorom aj TV Barrandov.

Po Nove a Prime, ktoré nedávno zatlačili na operátorov, ktorí mali v ponuke ich stanice, pristúpil k podobnému kroku aj najmenší český komerčný vysielateľ. Podľa zistení Stratégií je Barrandov stále v ponuke Skylinku a dvoch menších operátorov. Televízia ponúka namiesto troch ilegálnych staníc - TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus jeden legálny program vysielaný na Barrandov Family.

Kopíruje tak kroky českých konkurentov, ktorí svoje na Slovensku ponúkané stanice vymenili za legálne. Novu nahradila Nova International a Primu stanica Prima Plus, rovnaký postup zvolili slovenskí vysielatelia v Česku. Markíza a JOJ si založili v predošlých mesiacoch špeciálne stanice, na Českom trhu už vysiela Markíza International a JOJ Family. 

Cieľom postupu je, aby televízny obsah nebol šírený na územiach oboch krajín bez povolenia vysielateľov. Všetky novovytvorené stanice vysielajú len taký obsah, na ktorý sa vzťahujú potrebné licenčné práva. Väčšinou teda lokálnu tvorbu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:00