TASR/Andrej Galica
StoryEditor

Sulík vyčítal Bugárovi, že koalícia chráni Kočnera: Najmä Glváč mu nechcel zrušiť milosť

02.04.2017, 13:19
Autor:
chocho
Podľa Sulíka by mali byť zrušené všetky milosti udelené exprezidentom Michalom Kováčom v kauze Technopol.

Aj pre Mečiarove amnestie je dobré, že Most je vo vláde so Smerom a SNS. Povedal to šéf tejto strany Béla Bugár v relácii RTVS O 5 minút 12, v ktorej diskutoval s lídrom najsilnejšej opozičnej strany SaS a europoslancom Richardom Sulíkom. V napätejšej atmosfére sa niesla druhá časť relácie, ktorej témou bol brexit a Európska únia.

„Nechápal som tú týždennú prestrelku“

Sulík ocenil prístup koalície, ktorá presadzovala ústavnú zmenu v skrátenom konaní, no na nátlak opozície posunula hlasovanie o týždeň.

„Nechápal som tú týždennú prestrelku,“ povedal Bugár s tým, že ju opozícia podľa neho využívala na ovplyvňovanie médií a verejnosti.

Podľa Sulíka však nie je správne, že ústavná zmena bola prijatá v skrátenom konaní. Za dôležitejšie však považuje to, že Mečiarove amnestie budú môcť byť zmenené.

Glváč bol podľa Sulíka proti

Podľa Sulíka by mali byť zrušené všetky milosti udelené exprezidentom Michalom Kováčom v kauze Technopol a nielen milosť, ktorú udelil prezident svojmu synovi.

Hovoril hlavne o zrušení milosti pre kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera. „O tom ani počuť nechceli,“ povedal Sulík o vláde. Vyhlásil, že najmä šéf poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč bol vehementne proti tomu, aby bola milosť pre Kočnera zrušená.

"Zrušme všetky milosti, ktoré sú známe. Neviem prečo musí koalícia chrániť Kočnera," povedal Sulík. „To odmietam,“ reagoval vzápätí Bugár.

„My riešime únos,“ povedal Bugár. Kočner podľa neho nebol obvinený v súvislosti s únosom syna Michala Kováča.

Bugár: Nabudúce donesiem kladivo

V druhej časti relácie sa diskutovalo o brexite a Európskej únii. Vtedy to medzi Sulíkom a Bugár viackrát zaiskrilo. Najprv šéf Mosta vyčítal lídrovi SaS, že mu skáče do reči a obvinil ho, že o Únii šíri klamstvá. Prirovnal to k situácii, ktorá bola pred referendom v Británii. Britskí politici, ktorí viedli kampaň za vystúpenie z Únie, totiž podľa Bugára ľuďom klamali.

Neskôr to už Bugár nevydržal. Sulíkovi povedal, že je asi z europarlamentu zvyknutý na minútu trvajúci prejav, potom predsedajúci buchne kladivkom po stole a je koniec. "Nabudúce donesiem kladivo a nie do stola budem mlátiť," povedal Bugár šéfovi SaS. "Čo si agresívny," reagoval Sulík.

Pozrite si aj tlačovku Mosta po tom, ako vo štvrtok poslanci prijali ústavnú zmenu:

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 19:44