StoryEditor

Better Call Saul, spin off Breaking Bad je späť. Celosvetová premiéra štartuje 13. apríla

05.04.2017, 11:02
Autor:
hrnhrn
Tretia séria nadväzuje na predchádzajúcu, ktorá získala 7 nominácií Emmy, 3 nominácie Critics’ Choice Award a tiež vyhrala AFI ako televízny program roka.

Na televíznej stanici AMC štartuje 13. apríla o 22 hod. dlho očakávaná tretia séria seriálu Better Call Saul, spin off Breaking Bad.

Better Call Saul vychádza zo seriálu Perníkový tatko (Breaking Bad), oceneného dvoma Zlatými glóbusmi a šestnástimi cenami Emmy. Je to jeho spin-off, z Perníkového tatka si zobral postavu Saula Goodmana a rozpráva jeho príbeh skôr, než sa stal právnikom "perníkového tatka" Waltera Whitea.

Okrem pohľadu do života hlavného hrdinu sa diváci v tretej sérii dozvedia, ako sa z Mika stal „čistič“, čo bude s Kim a Jimmym, či ako bude pokračovať bratská láska medzi dvomi úplne rozdielnymi osobnosťami – Jimmym a Chuckom. Čerešničkou na torte bude muž s dvoma tvárami, Gustavo Fring. Ten prichádza do Albuquerque otvoriť Los Pollos Hermanos, fast food s najchutnejšími kurencami v Novom Mexiku a sľubnou budúcnosťou.

Kto je Jimmy McGill?
Príbeh sa odohráva šesť rokoch pred tým, ako sa Saul (Bob Odenkirk) stretne s Waltom. Už ako malý chlapec dostal Jimmy otázku, či bude vlk alebo ovca a počas prvých dvoch sérii sa hlavný  hrdina stále rozhodoval, kam sa zaradí.

„V tretej sérii uvidíte, ako nájsť v uhlí diamant alebo, ako sa zo slušného človeka pôsobením tlaku okolia stane človek prahnúci po peniazoch,“ odpovedá Bob Odenkirk v rozhovore pre AMC na otázku, v čom bude spočívať storytelling jeho postavy. Na jednej strane chce, aby bol jeho brat Chuck McGill (Michael McKean) na neho hrdý, na strane druhej už vie, že nepatrí do nóbl advokátskej kancelárie.

K tomu všetkému je tu Kim Wexler (Rhea Seehorn), pre ktorú by spravil všetko na svete. Kim, ktorá žije podľa pravidiel, imponuje Jimmyho spontánnosť. Možno aj vďaka tomu vyhral v roku 2015 a 2016 cenu Critics' Choice Television Award za najlepšieho herca v dramatickom seriáli. Jeho herecké výkony sú jednoducho autentické, divák sa s ním vie stotožniť, pretože balansuje medzi tým, ako by mal žiť a tým, čo ho robí šťastným.
 
Otvára sa svet Breaking Bad
Fanúšikom, ktorí chceli spoznať aj životy ďalších postáv, sa tvorcovia seriálu Peter Gould a Vince Gilligen rozhodli vyhovieť. Dozvedia sa viac o Mikovi a Hectorovi Salamancovi (Patrick Fabian), sociopatickom bossovi drogového kartelu, aj o tom, prečo ho Mike (Jonathan Banks) hneď nezabil. Predstavujú Salamanovci väčšie nebezpečenstvo, ako by bol čakal? A akú rolu v tom zohráva Nacho (Michale Mando), člen kartelu a Mikov starý známy?

Ďalším, ktorý celý príbeh rozvinie, je Gustavo Fring.  Do seriálu vstupuje ako šéf reťazca The Pollos Hermanos. Herec v rozhovore pre televíznu stanicu AMC povedal, že bol veľmi rád, že jeho postava sa vráti, pretože ho baví tajomnosť a mysterióznosť jeho role. „Uvidíte Gusa, ktorý sa vyvíja. Podnikateľa, ktorý zbiera skúsenosti, aby sa mohol pomstiť. A hoci vie, ako dosiahnuť svoje ciele, je na začiatku svojej cesty. Divák rovnako, ako keď sleduje Jimmyho netuší, čo sa odohráva v jeho hlave,“ hovorí herec  Giancarlo Esposito.

Do tretice všetko dobré
Seriál režírovali okrem Petera Goulda a Vincenta Gilligana aj Mark Johnson, Melissa Bernstein, Thomas Schnauz a Gennifer Hutchison. Premiéra novej série nadväzuje na druhú sériu, ktorá získala sedem nominácií Emmy Award, tri nominácie na Critics’ Choice Award a tiež vyhrala AFI ako televízny program roka. Prvú časť si diváci môžu pozrieť už 13. apríla o 22 hod. na televíznej stanici AMC.

01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:39