StoryEditor

Lucie Bílá oslavuje 51 rokov. Česká televízia uvedie premiéru dokumentu Nebo, peklo, Lucie

05.04.2017, 13:41
"Predstavovala som si, že to bude rok plný osláv, ale bol plný obrovských a ťažkých skúšok," hovorí speváčka.

"S Luciou mám dlhý dokumentárny vzťah, ktorý začal pred viac ako dvadsiatimi rokmi GENom. Dokonca som s kamerou bola na jednej z jej svadobných ciest. Teraz už som dokument vážne točiť nechcela, hovorili sme skôr o hranom filme, pretože som presvedčená o jej hereckých schopnostiach. Ale nakoniec sa nám to nejako vymklo," vysvetľuje vznik dokumentu režisérka Tereza Kopáčová a dodáva: "Keď sme boli s dokumentom Nebo, peklo, Lucie už v strižni, Lucie mi písala, že by sme mali dotočiť bodku, alebo radšej rovno začať druhý diel, pretože lásku, čo v ňu tak dúfala, alebo skôr už vôbec nedúfala - oboje v dokumente našla! Bola tak šťastná. Ja ale myslím, že to už vážne radšej natočíme ako hraný film."

Rok intímneho bilancovania

"Predstavovala som si, že to bude rok plný osláv, ale bol plný obrovských a ťažkých skúšok," hovorí Lucie Bílá. Štáb režisérky Terezy Kopáčovej s ňou strávil 12 mesiacov, v ktorých musela zvládnuť smrť mamičky, tri vlastné mediálne "smrti", najväčší koncert aj najväčší "prúser" svojej kariéry. Čím väčšie vzlety, tým hlbšie pády. Aj neustály boj so samotou, ku ktorej sa sama odsúdila. Vo filme sama hovorí: "K láske som si pričuchla, ale naozaj len na päť minút. Nejde to."

Dokument Terezy Kopáčovej začína pohľadom do zákulisia veľkolepého narodeninového koncertu Lucie Bílej v Bratislave. Slovenské publikum ju oslavuje, ale v Česku je podrobená okamžite nemilosrdnej kritike. Aj napriek tomu, že je ostrými mediálnymi útokmi veľmi dotknutá, profesionálne zvláda ďalšie oficiality pri príležitosti osláv svojho jubilea. Upne sa k najväčšiemu pražskému koncertu, ktorým sa chce obhájiť. Ale príde ešte väčšia rana, keď v deň D prvýkrát spozná nočnú moru všetkých spevákov - neschopnosť vystúpiť kvôli hlasovej indispozícii.

"Rok 2016 mal byť v živote Lucii Bílej rokom, ku ktorému sa profesijne aj osobne upínala, v ktorom chcela naplno predviesť svojim fanúšikom arzenál svojho talentu. Mal to byť zároveň rok intímneho bilancovania. Rok najväčších koncertov a životných križovatiek. Aké to je, keď ste jednou z najsledovanejších osobností českého šoubiznisu, a nedarí sa vám nič z toho, na čo sa upínate?" Uzatvára kreatívny producent Michal Reitler, v ktorého tvorivej producentskej skupine dokument vznikol.

Lucie Bílá sa narodila 7. apríla 1966 ako Hana Zaňáková v stredočeských Otvoviciach. Tento rok oslavuje 51 rokov. Česká televízia uvedie deň na to premiéru dokumentu Nebo, peklo, Lucie. "Režisérka Tereza Kopáčová uplynulých dvanásť mesiacov sledovala Luciu Bílú v jej profesionálnom i osobnom živote, v období, ktoré prinieslo nejeden ťažký okamih. Dokument Nebo, peklo, Lucie uvedie ČT1 v sobotu 8. apríla od 21.10 hod," uviedla Alžbeta Plívová, tlačová hovorkyňa Českej televízie.

01 - Modified: 2023-05-25 14:46:09 - Feat.: - Title: Exodus českých staníc zo Slovenska: Nafúknutá bublina, alebo veľký problém? 02 - Modified: 2021-01-29 13:52:45 - Feat.: - Title: ČT nakupovala v Cannes. Uvedie Nového pápeža, Geniálnu priateľku či Roky a roky 03 - Modified: 2020-07-24 09:58:12 - Feat.: - Title: Česká televízia v koronakríze rástla. V prvom polroku bola najsledovanejšou za posledných 12 rokov 04 - Modified: 2020-03-23 07:58:28 - Feat.: - Title: Česká televízia spúšťa tretí kanál pre seniorov. Do ponuky ho zaradil aj Telekom 05 - Modified: 2019-12-11 10:24:46 - Feat.: - Title: Česká televízia začína šetriť. Nebude pokračovať s Máriou Teréziou, budúci rok chce ušetriť 8 miliónov eur
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:27