StoryEditor

Týždeň v médiách: Ako sa Macron vyzliekol do naha. Kvôli žene!

14.05.2017, 06:30
Kde je hranica ženskosti pre médiá? Neexistuje!

Minulý týždeň vo Francúzsku vyhral prezidentské voľby Emmanuel Macron. Francúzsko si tak zvolilo jedného z najmladších prezidentov  v histórii. Popri novom prezidentovi sa médiá intenzívne zaujímali aj o jeho manželku Brigitte. A venovali jej, minimálne v zahraničí, nie malú pozornosť. Dôvod bol úplne jednoduchý. Čísla! Kedysi platilo, že o veku sa v prípade ženy nehovorí. Neplatí to zjavne pri prominentných pároch. Veď koho by nezaujímala téma, že kým Macron je najmladším prezidentom a tento rok oslávi štyridsiatku, jeho Brigitte bude mať 64. Vekový rozdiel medzi pármi je stále pikantným príbehom pre dnešný, relatívne slobodný, svet. A výborná téma pre médiá! Emmanuel spoznal Brigitte keď mal pätnásť (!), bola dokonca jeho učiteľkou(!) a on jej (žiakom!). Niekedy v tom čase sa začal vzťah dnes už francúzskeho prezidenta a prvej dámy(!).  A tak Macron okrem politickej úlohy odpovedal médiám na otázky či je homosexuál, či je homofóbny, či je mizogýn, či má ako muž odpor voči ženám (!). Prezident hovoril o svojej sexualite. A v ordinárnych sexistických narážkach pokračoval aj satirický magazín Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo

​A mimochodom ako by to bolo keby sa prezidentkou stala Brigitte, ktorá by mala 39 a jej manžel Emmanuel a ten by mal 64? (Karieristka a zlatokopka!) Alebo keby sa stala prezidentkou Brigitte, ktorá by mala 64 a jej manžel Emmanuel 39? (Má rada zajačikov!) Alebo by bol Emmanuel učiteľ, ktorý by sa zaľúbil do svojej žiačky.(Je to normálne?) Alebo by mal Emannuel 70 a Brigitte 47? (Donald a Melanie!) Alebo za všetkým hľadaj ženu!

Kde je hranica ženskosti pre médiá? Len nedávno si vyslúžila ostrú kritiku jedna z Miss 2017, ktorej krivky boli, respektíve neboli také, aké by sa na súťaži od Miss očakávali.  A tento týždeň sa portál Pluska.sk znova pustil do missiek, keď vydal  článok s nadpisom: Hanba pre našu neoholenú missku: keď sa pozriete rovno medzi jej nohy... Vzápätí sa "uvedomil". Dnes tento článok nájdete medzi "not found".

A prikladáme aj ďalšie titulky, ktoré píšu niekedy aj ženy ženám:

- Zbláznila sa? Hollywoodska herečka má 49 a chce rodiť! Dôvod vás šokuje...

- Krásna speváčka Adele zmenená na nepoznanie: Preboha ako zostarla!

- Banášová a Vincze dúfali, že TO urobia v tajnosti: Čitateľ prichytil manželov v jedinečnej chvíli!

- Pikantné priznanie českej herečky: O panictvo pripravila syna kolegyne, mal 17 rokov!

Na toto všetko pomôžu niekedy dychové cvičenia. Držte si pupíky, popojedem z kopce!

Ale vráťme sa k vážnejšej téme, i keď od žien zasa tak úplne neodídeme.
Tento týždeň sme sa dozvedeli, kto všetko chce byť generálnym riaditeľom RTVS. Žiadne prekvapenia sa nekonali. V súvislosti s voľbou riaditeľa verejnoprávnej inštitúcie sa budú skloňovať dve ženy. Jedna, ktorá sa uchádza o pozíciu, je Zuzana. Rozhodovať však bude KOALÍCIA. Cherchez la femme!

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:30