StoryEditor

Johnny Depp hovoril v náznakoch o zabití Donalda Trumpa

23.06.2017, 11:12
Autor:
ČTKČTK
Nie je prvou americkou celebritou, ktorá verejne hovorila o Trumpovej násilnej smrti.

Americký prezident Donald Trump má medzi umelcami rad odporcov, máloktorý to však dal verejne najavo tak kontroverzným spôsobom, ako herec Johnny Depp počas štvrtkového vystúpenia na festivale v britskom Glastonbury.

Hollywoodska hviezda stovkám divákov povedala, že je "možno načase", aby opäť nejaký "herec zavraždil prezidenta". Depp uvádzal na pódiu svoj film z roku 2004 Libertin, pričom si neodpustil kritické slová na Trumpovu adresu.

"Mohli by sme sem priviesť Trumpa?" spýtal sa davu približne 1500 divákov, ktorí otázku ocenili bučaním. "Myslím, že potrebuje pomoc," snažil sa vysvetliť svoj postoj k šéfovi Bieleho domu, ktorý je všeobecne veľmi neobľúbený v hereckých kruhoch.

"Kedy naposledy zavraždil herec prezidenta?" pokračoval Depp v narážke na smrť Abrahama Lincolna, ktorého počas divadelného predstavenia v roku 1865 zabil herec John Wilkes Booth. Následný aplauz prerušil Depp žartom: "Aby bolo jasné, ja nie som herec, živím sa klamaním."

Depp ešte predtým uznal, že jeho vyhlásenie iste vyvolá rad reakcií, čo "bude hrozné".

Depp nie je prvou americkou celebritou, ktorá verejne hovorila o Trumpovej násilnej smrti. Speváčka Madonna v januári vyhlásila, že "sakramentsky moc premýšľa o tom, ako vyhodiť Biely dom do povetria", po následnej kritike však svoje slová označila za vytrhnuté z kontextu. Rapper Snoop Dogg zase v jednom zo svojich klipov strieľal maketou pištole na postavu predstavujúcu Trumpa.

Deppov komentár sa na sociálnych sieťach dočkal zmiešaných reakcií, keď niektorí jeho kritici pripomínali nedávnu streľbu na republikánskeho kongresmana Steva Scalisea.

Depp už parodoval Trumpa vo filme

Pred viac než rokom, počas kandidatúry Donalda Trumpa na prezidenta, boli americké médiá plné Trumpových výrokov. Satirický web Funny or Die vtedy prišiel s filmom tváriacim sa ako dokument o Trumpovej ceste za úspechom v realitnom biznise. Zaručené miliardárove rady, ako správne jednať s mocnými Američanmi, v snímke verne parodoval práve Johnny Depp.

YouTube

​Päťdesiatminutový pseudodokument nazvaný Umenie obchodu (Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie) vychádzal z rovnomennej knihy z roku 1987 a bol prezentovaný ako jej filmový prepis. Depp v ňom vystupuje ako štyridsaťročný podnikateľ mieriaci nahor, ktorý predstavuje svoju knihu malému chlapcovi.

"Vieš, že to je druhá najpredávanejšia kniha všetkých čias? Hneď po Biblii, ktorú písalo dvanásť chlapíkov. A poviem ti, tá je nudná," nenechával už v úvode Depp za sprievodu Trumpových prehnaných gest nikoho na pochybách, že knižnú predlohu bude film zosmiešňovať.

Snímka postupne prezentovala veľa Trumpových rád, napríklad ako je dôležité neustále investovať, byť permanentne verejne aktívny či ako presadzovať svoj vplyv. Nanešťastie pre hlavného hrdinu sa každá z týchto rád vo filme trochu zvrtne. "Úspešní ľudia sú stále na telefóne - aj keď na druhej strane nikto nie je," radí Depp chlapcovi a nasleduje zostrih rozhovorov s mocnými tohto sveta, vrátane vtedajšieho sovietskeho vodcu Michaila Gorbačova. Tomu hovorí "pokojne tú stenu nechaj zbúrať, ja ti postavím inú".

Film bol nakrútený potajomky a bez akejkoľvek publicity. Johnnyho Deppa známeho dokonalým stvárnením všemožných charakterov si vraj skupina Funny or Die vysnívala ako ideálneho predstaviteľa Trumpa. "Keď súhlasil, boli sme ohromne nadšení. Nechceli sme tomu veriť," povedal šéf webu Funny or Die Owen Burke.

Na scenári sa podpísal niekdajší tvorca ďalšieho známeho satirického webe The Onion Joe Randazzo. Autori film vypustili do sveta až deň po Trumpovom triumfe v primárkach v New Hampshire. "Mysleli sme si, že to musíme prezentovať skôr, než (Trump) zmizne. A teraz to nevyzerá, že by sa k tomu chystal," poznamenal Burke.

01 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 02 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 03 - Modified: 2020-11-04 10:20:16 - Feat.: - Title: Trump v reklame 04 - Modified: 2020-10-10 15:21:43 - Feat.: - Title: Druhá debata Trumpa s Bidenom bola zrušená 05 - Modified: 2020-11-03 09:21:30 - Feat.: - Title: Do virtuálnej debaty nepôjdem. Trump odmietol online debatu s protikandidátom Bidenom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:10