StoryEditor

Týždeň v médiách: Sezóna vyprážaného syra

16.07.2017, 06:57
Uhorková sezóna ako symbol nudného leta je prežitok.

Myslím, že by sme sa mali zamyslieť nad názvoslovím. Uhorková sezóna ako symbol nudného leta, počas ktorého radšej zavárame zeleninu do sladkokyslého nálevu, je prežitok. Navrhujem vrhnúť sa na slovenské národné jedlo, chutné počas celého roka. Na vyprážaný syr. Oveľa lepšie vystihuje súčasný stav. Ľuďom viete, čo - vypráža. A potom sa to všade roztečie, ešte zahorúca. 

Letnú káru tohoto roku ťahajú športovci. Nedarí sa im a potom z nich kade-tade kade-komu vypráža. Nielen fanúšikom, na tých sme pomaly aj zvyknutí. Pridávajú sa novinári. Prečo by potom inak kúrili pod kotlom konšpiračných teórií titulkou v najpredávanejšom týždenníku? 

PNS

​Iným prejavom toho istého je správa sietí sociálnych. Správcovia - a teraz nepíšem o tých, čo majú kľúče od bulvárnych miešačiek - začali po každom, aj drobnom, úspechu Slovákov na Facebooku ďakovať. Už keď gratulovali, zdalo sa mi to pritiahnuté za vlasy. Nepamätám si, žeby v Anglicku, Amerike, alebo Antarktíde nebulvárne médiá blahoželali svojim športovcom. O ďakovačke, ako sa hovorí vedľa v Česku, ani nemluvě. 

Robert Fico na slame s dievčaťom. Nie, to nie je názov umeleckého diela, ktoré budú aj o sto rokov vystavovať v galériách nemoderného umenia. Hoci, ktovie. Keď som videl prvýkrát fotografiu premiéra v pruhovanom, vedel som presne čo bude nasledovať. 

Nie desiatky, skôr stovky vtipov, zosmiešňujúcich situáciu, ktorú sa podarilo tak podarene zvečniť. Neverím, že ste nevideli aspoň tridsať z nich. A neverím, že ste sa na všetkých aj zasmiali. Niektoré boli trochu dosť mimo. Na niektorých sa mohli zasmiať aj aktéri, také boli dobré. Aj keď to znova mysleli inak, ako to dopadlo. 

Zapojenie sa hlavného aktéra (na videu v tmavom, vážnom, skoro pohrebnom, ešte aj s kyticou) mi ale nahovára, že keď už to nevypáli ako chceli, nájde aj tak svoju príležitosť. Keď nefungoval chlieb, dajme plebsu hry. Nech sa baví na hlúpostiach, aspoň nebude riešiť dôležitejšie problémy. 

Ostatné udalosti v skratke: 

  • Heslo na JOJke nie je Všetko, čo mám rád

  • Treba ale oceniť, že vytiahli na svetlo televízne nové tváre

  • To taká Super Karaoke si nič podobné nemôže dovoliť
  • Ozaj, prečo ju tak hejtujete?

  • Podľa mňa bude super studnicou, ktorú po okraj naplní Čaro nechceného humoru

  • Aspoň ja v to dúfam 

  • Aj Viktor Ospravedlnený vyvolal polemiku

  • Nechápem, podľa mňa je normálne uznať chybu 

  • Kiežby sa viac ľudí, nielen novinárskeho stavu, inšpirovalo

  • Všetci ste namäkko, alebo navrdo, podľa chuti, z premiéry novej Hry o tróny

  • Hra o tróny nie je pre mňa

  • Aspoň zatiaľ, možno keď si pozriem prvých šesť sérií, zmením názor

  • Je leto, viac sa toho nestalo

  • A príjemné dovolenkovanie, ak to dnes čítate na pláži cez odblokovaný roaming
01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. apríl 2024 21:21