StoryEditor

Pozval by som novinárov na večeru k Saudom, citoval Zeman vtip o vražde

24.10.2018, 13:57
Na veľvyslanectve Saudskej Arábie v Turecku bol zabitý novinár Džamál Chášukdží a jeho telo zmizlo.

Český prezident Miloš Zeman opätovne nedokázal potlačiť svoj veľmi negatívny vzťah k novinárom. Keď odchádzal zo Snemovne, kde vystúpil k návrhu štátneho rozpočtu, poukázal na fotomontáž o zavraždenom novinárovi na veľvyslanectve v Turecku. Na nej je sám znázornený a pozýva novinárov na veľvyslanectvo k Saudom.

​Pri odchode zo Snemovne Zeman doslova novinárom povedal: "Ja sa s vami rozlúčim tým, že mi pred chvíľou priniesli krásnu fotografiu na internete. Tá fotografia je krásna preto, že som na nej ja. Z tej fotografie vychádza bublina a tam je napísané: Mám rád novinárov, možno že ich pozvem na večeru na saudskoarabské veľvyslanectvo."

Na veľvyslanectve Saudskej Arábie v Turecku bol zabitý saudský novinár Džamál Chášukdží a jeho telo zmizlo. Spojené štáty americké v reakcii na smrť novinára oznámili, že zrušia víza saudským činiteľom spojeným s vraždou Chášukdžího. Nemecko chce v súvislosti s prípadom pozastaviť vývoz zbraní do Saudskej Arábie a k bojkotu kancelárka Angela Merkelová vyzvala tiež ostatné štáty Európskej únie.

V českom parlamente v utorok presadil zaradenie mimoriadneho bodu rokovania predseda opozičnej SPD Tomio Okamura.

"V mene SPD navrhujem ako mimoriadny bod v programe prerokovanie sankcií voči Saudskoarabskému kráľovstvu, a to, aby sa Poslanecká snemovňa pripojila k iniciatíve nemeckej vlády, ktorá zastavuje dodávky zbraní Saudskoarabskému kráľovstvu, a súčasne aj výzva našej vláde, aby iniciovala uvalenie ekonomických sankcií na Saudskú Arábiu zo strany celého spoločenstva Európskej únie," povedal Okamura.

​Pre tento svoj návrh získal podporu väčšiny Snemovne a českí poslanci sa sankciami voči Saudskej Arábii budú na októbrovej schôdzi zaoberať.

01 - Modified: 2019-11-22 19:08:12 - Feat.: - Title: Medzinárodná organizácia poskytne vybraným médiám dáta k vražde Jána Kuciaka 02 - Modified: 2019-02-13 10:38:46 - Feat.: - Title: Blíži sa výročie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Markíza pripravila dokument o tragickej udalosti 03 - Modified: 2018-12-10 10:35:54 - Feat.: - Title: Harry Potter proti Milošovi Zemanovi. Internetom sa rýchlo šíri paródia kultového filmu 04 - Modified: 2018-12-07 12:55:34 - Feat.: - Title: Sean Penn je v Turecku, pripravuje film o zavraždenom novinárovi 05 - Modified: 2018-08-31 14:33:36 - Feat.: - Title: Český generál odsúdil Zemanov výrok aj v súvislosti s vraždou Kuciaka, hanbí sa zaňho
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:57