Jojka presúva ČSMT na sobotu, v nedeľu bude konkurovať Pečie celé Slovensko emotívna šou Vila Rozborila.
StoryEditor

Jojka presúva Talent, proti Pečie celé Slovensko postaví Vila Rozborila

11.11.2022, 18:01
Autor:
michmich

Live vysielanie semifinálového a finálového kola talentovej šou bude konkurovať farmárskemu duelu.

Roky najdôležitejší ťažiskový projekt Jojky Česko Slovensko má talent sa na Slovensku a v Česku vysiela už od roku 2010. Od tohto roku až do súčasnosti mal program len dvakrát ročnú prestávku. Za 12 rokov tak tento rok spoznáme už desiateho víťaza. 

Formát prešiel za viac ako dekádu vysielania viacerými zmenami. Najväčšia zmena bolo predĺženie kastingovej časti a skrátenie priamych prenosov. V minulosti vysielali televízie aj 5 semifinálových priamych prenosov, z ktorých postupovali dvaja s najvyšším počtom hlasov do finále. Postupom rokov sa však počet epizód s kastingovými vystúpeniami znásobovať a počet epizód s semifinálových prenosov televízie skracovali.

Tento rok televízie Joj a Prima neprinesú naživo len finále, ale vracajú sa aj k naživo odvysielanému semifinále. No najskôr po skončení kastingových epizód porotcovia vyberú súťažiacich pre samostatné živé semifinále. Od tejto epizódy už nechajú finalistov vyberať televíznych divákov v hlasovaní.

O postup do finálového večera zabojuje v priamom televíznom prenose semifinále celkovo 10 súťažiacich z kastingov. Rovnaký počet súťažiacich by sa mal objaviť aj vo veľkolepom finále. Polovica z nich by mali byť postupujúci účastníci semifinále a druhá pätica by mala postúpiť do finále priamo vďaka zlatým buzzerom.

Vysielanie semifinálového a aj finálového kolo sa však presúva na iný deň. „Dátumy live vysielaní Talentu sme koordinovali s českou Primou ešte pred štartom jesennej sezóny,“ vysvetlila Miroslava Klempová, PR manažérka JOJ Group.

Od budúceho týždňa sa tak šou presúva do vysielania o deň skôr a to na dve soboty 19. a 26. novembra. Talentová šou sa totiž pre finálové priame prenosy vráti na sobotný večer, v priebehu ktorého sa mala vysielať celú túto sezónu. Jojka sa tak prispôsobila svojej českej sestre. Prima v soboty talentovú šou vysiela doteraz, dokonca s ňou odštartovala o týždeň skôr ako Joj, ktorá ponúkla spomínané prvé dve epizódy v jeden víkend, dva dni po sebe.

Priame prenosy talentovej šou tak budú konkurovať Farme duel a nie proti Pečie celé Slovensko.

No Jojka rozhodne nenecháva voľné pole pôsobnosti pre pekársku šou RTVS. Do boja o priazeň diváka povoláva na nedeľný večer emotívnu šou Vila Rozborila. „Od 20. 11. štartujeme V siedmom nebi, ktoré budeme vysielať 5 nedieľ za sebou,“ uviedla Miroslava Klempová z Jojky. Emotívna relácia tak vyplní na Jojke nedeľné večery až do Vianočného programu. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 00:22