Youtube/Logan Paul
StoryEditor

Fail roka už v januári? Streamer kúpil krabicu s Pokémonmi za milióny, jej hodnota však bola úplne iná

Honza Srpidnes. cz25.01.2022., 14:00h
Americký youtuber Logan Paul opäť dokázal zaujať mimo svojej sociálnej bubliny. Za tri a pol milióna dolárov kúpil cez internet nerozbalenú krabicu so vzácnych zberateľskými kartičkami Pokémonov. Pri rozbaľovaní sa ukázalo, že šlo o podvrh.
Lajkuj Brainee.sk na

Američan Logan Paul je s viac ako 23 miliónmi sledovateľov sedemdesiatym štvrtým najsledovanejším youtuberom na svete. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal, keď po návšteve japonského „lesa samovrahov“ na svojom kanáli uverejnil zábery skutočného obesenca. Video porušujúce etické zásady Youtube a bežnú ľudskú morálku mu síce prinieslo množstvo kritiky, zároveň však aj veľa nových sledovateľov.

Jeho najnovší kúsok je podobne „sofistikovaný“. Rozhodol sa totiž nakúpiť na internetovej aukcii nerozbalený balíček kartičiek Pokémonov za tri a pol milióna dolárov. Akokoľvek môže táto čiastka vyzerať bláznivo, nie je úplne nezmyselná. Zberatelia už dokázali navýšiť hodnotu niektorých vzácnych kariet do absurdných hodnôt. Cena za papierik v rozmeroch 6,35 x 8, 89 sa tak môže pohybovať aj v miliónoch. Napríklad minulý rok v marci niekto minul za „metalického Charizarda“ viac ako 300 tisíc dolárov. Vzhľadom k tomu, že zakúpené balíčky by mali byť ešte uzavreté, dalo sa predpokladať, že sa Loganovi jeho investícia môže vrátiť minimálne. Ale to by museli byť pravé.

Keď slávny youtuber, ktorý sa preslávil napríklad aj boxerským súbojom s legendárnym Floydom Maywetherom, pred objektívmi kamier a pod dohľadom znalca krabicu otváral, rýchlo spozoroval, že niečo nie je v poriadku. Balenia už na prvý pohľad vyzerali podozrivo. Po otvorení vyšlo najavo, že sú v nich namiesto Pokémonov len bezcenné kartičky s G. I. Joeom.

​Na internete sa okamžite objavili špekulácie, že išlo o predom pripravený mediálny výstup. Logan však tvrdí, že obsahom balíčka bol rovnako prekvapený ako diváci. O tom, že nie je až taký naivný, svedčí aj fakt, že za podvodný obchod už získal peniaze naspäť a aktívne spolupracuje s doposiaľ dôveryhodným predajcom na tom, aby peniaze od podvodníkov dostal naspäť aj on.

„Vôbec to nie je falošné. Byť v tej miestnosti v ten večer bolo neuveriteľne smutné. Ten žiaľ v miestnosti bol takmer hmatateľný,“ tvrdí Logan v nasledujúcom videu. Či už boli sklamané tváre zúčastnených skutočné, alebo len hrané, isté je, že 5 miliónov vzhliadnutí videa za desať dní nie je na jeho pomery prekvapivý výsledok.

Portál iDnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:22