TikTokera vytrela zrak všetkým hejterom mobilných domovUnsplash/roger Starnes Sr, Brainee X Canva/
StoryEditor

TikTokerka umlčala hejterov mobilných domov. Žiadna chudoba, takéto bývanie by si chcel aj ty

kam08.07.2022., 16:00h

Mobilné domy vedia byť lepšie, krajšie a lacnejšie ako klasické podnájmy. TikTokerka jedným videom umlčala všetkých hejterov.

Lajkuj Brainee.sk na

Mobilné domy ešte nie sú v Európe také populárne, ako v Spojených štátoch. Ľudia v nich žijú pokope vedľa seba, takže vznikajú malé mestečká zostavené výlučne s mobilných domov. Vidieť to môžeš aj v rôznych filmoch a seriáloch z amerického vidieka. Spája ich však ešte jedna vec - pre mnohých sú znakom chudoby, píše portál Insider.

Majiteľov mobilných domov mnohí vnímajú ako ľudí, ktorí nemajú na kúpu skutočného domu. TikTokerka Glory Lautner, ktorá zvyčajne zverejňuje obsah o životnom štýle, sa rozhodla na názory hejterov zareagovať skutočne trefne. Natočila prehliadku svojho mobilného domu, ktorá sa okamžite stala virálnou.

image

Muž predáva ostrov za cenu 3-izbového bytu v Bratislave. Pre záujemcov má ale netradičnú podmienku

Vyzerá ako zámok

Ukážkou svojej (ne)hnuteľnosti v Orlande na Floride chcela ukázať, že aj v mobilnom dome sa dá pohodlne žiť. Video už nazbieralo takmer 18 miliónov videní a ľudia zostali poriadne prekvapený, čo môže takýto dom vo svojom vnútri ukrývať. „Čakala som na túto chvíľu,“ hovorí a začne s prehliadkou.

@xogloryyy #stitch with @itsandiebitchh been waiting for this moment! #fyp ♬ original sound - Glory Lautner ✨

„Ľudia ma môžu súdiť, ako chcú,“ hovorí vo videu a dodáva, že hoci niektorí ľudia môžu zaplatiť veľa peňazí za dvojizbový byt, ona sa rozhodla bývať v prívese. Mnohí komentujúci pod prvým videom z Lautnerovej prehliadky domu uviedli, že boli prekvapení, aký pekný mobilný dom bol. Jeden komentár so 113-tisíc lajkami uviedol, že to vyzeralo ako „zámok“.

Lautner začína video tým, že ukazuje divákom kuchyňu vo vnútri domu, ktorá má stôl a dve stoličky, chladničku a rúru. „Toto je môj príves. Poznáte ten, v ktorom ľudia nebudú bývať, pretože je lacný alebo čo,“ hovorí vo videu, keď sa s telefónom prechádza po priestrannej kuchyni.

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

Zmestí sa aj hosťovská izba

Potom ukazuje obývaciu izbu v domácnosti, kde je vidieť sivú šesťmiestnu pohovku v tvare L. Oproti nej je stena so zabudovaným krbom, na ktorom je aj veľká televízia s plochou obrazovkou. V predchádzajúcom príspevku na TikToku z 10. mája, ktorý má 100-tisíc zobrazení, Lautner napísala, že televízor a krb do steny nainštalovali spolu s manželom.

Vo videu je na jednom mieste vidieť ružovú miestnosť, o ktorej Lautner hovorí, že je to jej kancelária. Má toaletný stolík a zrkadlo na jednej strane a písací stôl a stoličku na druhej. Lautner filmuje aj miestnosť s práčkou a sušičkou. Neskôr ukazuje na zatvorené dvere uprostred chodby v dome a hovorí, že je to „hosťovská izba“, ale dovnútra nejde.

Divákom tiež ukazuje spálňu, ktorá má zelené steny, manželskú posteľ, police a dve stoličky. Okrem toho ukázala kúpeľňu, ktorá je podľa jej slov pre hostí, no inú neukázala, takže nie je jasné, či sa v mobilnom dome nachádza aj nejaká iná.

Lacnejšie ako jednoizbák

Lautner prezradila, že si pozemok aj dom prenajímajú, pričom za pozemok platí 700 dolárov mesačne. Hovorí, že cena pozemku je „taká krádež pre celý tento priestor a všetko toto súkromie“. Samotný prenájom domu podľa nej vyjde na 508 dolárov mesačne. Pre lepšiu predstavu, v júni Fox 35 uviedol, že priemerná cena prenájmu na Floride bola 1 827 dolárov za jednoizbový byt s odvolaním sa na údaje mediálnej spoločnosti RentPath.

image

TikTok rovná sa smrť? Pozreli sme sa na úmrtia slávnych TikTokerov, z mnohých príbehov mrazí

„Keďže vlastníme niečo také lacné, môžeme si dovoliť oveľa viac, napríklad ísť na výlety,“ konštatuje. Trh s mobilnými domami a prívesmi sa rozbieha aj u nás. Na Slovensku nájdeš množstvo firiem, ktoré ponúkajú rôzne veľkosti a možnosti vybavenia. Základné ceny sa pohybujú okolo 25-tisíc eur, no vyšplhať sa môžu aj na 80-tisíc.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 06:08