Ďalší prípad pedofilného kňaza na Slovensku.Unsplash/Jomarc Cala
StoryEditor

Kňaz Jurčík sa priznal k zneužívaniu maloletého. Chlapcovi tvrdil, že mu tak pomáha dospieť

kov16.08.2022., 15:00h

Jurčík vinu priznal a chcel dostať len podmienku.

Lajkuj Brainee.sk na

V pondelok 15. augusta sa pred súd postavil dnes už bývalý kňaz Ladislav Jurčík. Dôvodom súdneho procesu bolo sexuálne zneužívanie, ktorého sa mal Jurčík dopustiť na maloletom chlapcovi. 

Priznal sa k zneužívaniu

Podľa informácií tvnoviny.sk Jurčík vinu priznal a chcel dostať len podmienku. Sudkyňa ho odsúdila na tri roky a štyri mesiace nepodmienečne. Rozsudok nie je právoplatný.

Sexuálne praktiky s maloletými nazýval mojkaním, a spravodlivosti kňaz naozaj dlho unikal. 56-ročný Jurčík pôsobil vo viacerých farnostiach na Slovensku, a maloletého chlapca mal zneužívať tri roky. Tento prípad dokonca nemá byť jediným. 

image

Ďalší prípad pedofilného kňaza na Slovensku.

Unsplash/Josh Applegate

Minulý rok sa zdalo, že bývalý kňaz naozaj dostane len podmienku. Vlani sa s ním totiž prokuratúra vo Zvolene chcela dohodnúť na dvojročnej podmienke. Proti návrhu sa však vyhradila obeť, a tak návrh stiahli. 

image

Ochrankár s nacistickými tetovaniami či spolumajiteľ kebabárne. Kto sú Kotlebovi osobní strážcovia?

Na hlavnom pojednávaní, ktoré sa začalo v pondelok, prokuratúra už žiadala šesť rokov nepodmienečne.

Kňaz mal na fare v obci Sása opakovane zneužívať dieťa. Jurčík svoju vinu priznal. „Veľa vecí bolo inak. Ale áno, skutok sa stal,“ vyhlásil na súde. Hovoril o náhrade škody vo výške 24-tisíc eur a chcel len podmienku.

„Je to veľmi závažná posttraumatická stresová porucha. Ovplyvňuje ho to každodenne a bude ho to ovplyvňovať do konca života. Okrem toho nie sú riadne dôvody na mimoriadne zníženie trestu,“ vyjadrila sa v reportáži televízie Markíza k traume obete advokátka poškodeného Jana Mikušová.

Len prednedávnom pritom Slovensko šokovala správa o kňazovi a učiteľovi Františkovi Ondrekovi, ktorý dostal za zneužívanie maloletého dievčaťa tri roky podmienečne. Viac sme o tom písali v tomto článku.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 14:37