archív
StoryEditor

HBO Max je oficiálne na Slovensku. Prvé dojmy, ceny, ponuka a porovnanie s ostatnými

Miroslav Kamody09.03.2022., 16:00h
Na Slovensko prišiel nový streamovací hráč. Vyzerá to tak, že má skvelý potenciál zamávať s trhom. Minimálne teda do príchodu Disney+.
Lajkuj Brainee.sk na

Rok 2022 je pre slovenských milovníkov filmov a seriálov naozaj prelomový. Svoju prevádzku u nás totiž spustia až dvaja veľkí hráči na poli streamovacích služieb, Disney+ a HBO Max. Zatiaľ čo prvá spomínaná dorazí v lete, druhá je 24 hodín dostupná pre všetkých Slovákov.

Pozreli sme sa to, v čom sa aplikácia odlišuje od svojho predchodcu, čo všetko ponúka a čím všetkým sa líši od Netflixu? To všetko sa dozvieš v nasledujúcich riadkoch. 

Lákavá úvodná zľava

V prvom rade je nutné povedať, že služba HBO Max na Slovensku nahrádza HBO GO, ktoré včerajším dňom už nie je dostupné. Kto mal účet na starej streamovacej platforme, automaticky sa mu účet presunul na novú. V rámci príchodu na nový trh sa HBO rozhodlo pripraviť lákavú zľavu, nad ktorou sa rozhodne oplatí uvažovať. 

HBO MAX HBO Max

​Pokiaľ si si doteraz platil za HBO GO, v rámci presunu na novú platformu sa ti cena zníži na 4,66 eur mesačne. Táto suma bude platiť navždy, respektíve do momentu, kým predplatné nezrušíš či nepozastavíš. Navyše je možné si zaplatiť ročné predplatné na celých dvanásť mesiacov za cenu ôsmich vo výške 54,99 eura.

V tom momente suma stúpne na 6,99 mesačne. Dobrou správou je, že 30 % úvodnú zľavu môže do 31. marca využiť každý, kto sa na novú platformu zaregistruje. HBO Max za jednotnú cenu ponúka sledovanie na troch zariadeniach súčasne a možnosť vytvorenia si piatich profilov (napríklad samostatných pre deti a podobne).

Pre porovnanie, Netflix ponúka tri rôzne balíčky - najlacnejší začína na sume 7,99 eur (jedno zariadenie, SD rozlíšenie obrazu), nasleduje štandardné predplatné za 9,99 eur (dve zariadenia, Full HD rozlíšenie) a premium za 11,99 eur (štyri zariadenia, 4K rozlíšenie). Apple TV+ stojí 4,99 eur.

Veľkosť ponuky

Čo sa týky ceny, HBO sa svojou cenou rozhodlo o euro podliezť (aktuálnu zľavu nerátajúc) najlacnejší variant od Netflixu a s aktuálnou zľavou aj Apple TV+, čo z neho robí najrozumnejšiu voľbu v prípade, že sa pozeráš iba na cenu. No ako sú na tom tieto služby z hľadiska obsahu? 

Analýza stránky Surfshark uvádza, že Netflix na Slovensku ponúka 5077 titulov (3419 filmov, 1658 seriálov a šou), zatiaľ čo HBO Max by malo ponúkať približne 2-tisíc filmov a 580 seriálov, šou či špeciálov (Harry Potter, Priatelia). Apple TV+ ich má neporovnateľne menej. V tomto smere teda na plnej čiare vyhráva Netflix.

Konečne dobrá aplikácia

Ak si ľudia na niečo pri HBO GO sťažovali, bola to práve samotná aplikácia. Zastaralý dizajn, časté padanie a rozdelenie filmov do kategórii bolo prinajlepšom žalostné. Mnoho filmov sa zobrazovali vo viacerých kategóriách a dostať sa k takým, ktoré momentálne neboli divácky najviac obľúbené, bolo skutočným umením.

V tomto sa HBO Max v mnohom zlepšilo. Nebudeme si klamať, dizajn kopíruje Netflix, no berie si z neho to najlepšie, takže v tomto smere sa aplikácii naozaj nedá nič vytknúť. Počas nášho testu išlo všetko dokonale a hladko. To platí o počítačovej, mobilnej a aj televíznej verzii.

Ponuka a hlavná výhoda HBO Max

Na HBO Max nájdeš napríklad seriály Boj o moc, Hra o tróny, Eufória alebo Lakers: Vzostup dynastie z produkcie HBO, a z pôvodnej produkcie HBO Originals Stanica 11, Hacks, Naša vlajka znamená smrť, Ako to bolo ďalej..., Sexuálny život vysokoškoláčok, Zrodení milovať, Justice League Zacka Snydera a Wonder Woman 1984 z produkcie DC, Gumballov úžasný svet a Mladí Titani do toho! z produkcie Cartoon Network či filmy Duna, Matrix Resurrections, King Richard a Cry Macho z produkcie spoločnosti Warner Bros.

Tešiť sa môžeš aj na nové európske tituly z Max Originals, Kamikaze, Lust, Ruxx, Informant, Sila alebo Odmäk. Na platformu zaradili aj unscripted show ako Spolu & Hladní, Amy v očakávaní, Ellen hľadá nových skvelých dizajnérov, Ostrov frajerov, Selena varí so šéfkuchármi a mnoho ďalších titulov.

Na HBO Max budú prvýkrát na jedinom mieste k dispozícii nové aj kultové seriály a filmy spoločností Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a Max Originals, vrátane filmov spoločnosti Warner Bros., ktoré budú zverejnené už 45 dní po uvedení do kín. A práve to je najväčšou výhodou a lákadlom streamovacej platformy. 

v polovici apríla by sme sa tak mali dočkať napríklad aj nového Batmana, ktorý len minulý týždeň prišiel do slovenských kín. 

Jasná voľba

Pokiaľ patríš k tým, ktorí majú už napozeraný takpovediac celý Netflix, prípade ak si chceš znížiť výdaje za sledovanie nejakej streamovacej služby, HBO Max je momentálne tou najrozumnejšou voľbou.

​Pokiaľ nechceš míňať peniaze na kino a nerobí ti problém počkať mesiac a pol po premiére nejakého filmu od Warner Bros., túto platforma je pre teba tou pravou. Okrem toho je vhodné využiť úvodnú zľavu, ktorá z HBO Max robí najlacnejšiu streamovaciu službu v ponuke. 

Je pravdepodobné, že slovenským trhom najviac zamáva služba Disney+, ktorá ponúkne všetky komiksovky od Marvelu, Star Wars či všetky animáky od Pixaru. Na to si však ešte musíme počkať do leta.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 04:51