Unsplash/Mollie Sivaram
StoryEditor

Netflix sa chystá zmeniť herný svet. Gejmerom už čoskoro ponúkne obsah priamo v aplikácii

Ľubomíra Somodiová15.07.2021., 13:00h
Herný priemysel zrejme bude mať na scéne ďalšieho veľkého hráča - Netflix.
Lajkuj Brainee.sk na

Streamovací gigant Netflix podľa správy agentúry Bloomberg rozšíri svoju streamovaciu službu o videohry. Malo by sa tak stať už budúci rok.

Streamovacia platforma najala do čela projektu bývalého výkonného riaditeľa Electronic Arts a Facebooku Mika Verdu, ktorý stojí za hrami ako The Sims, Plant vs. Zobies či za sériou Star Wars. Tri roky pracoval u vývojárov Zyngy, ktorý vytvorili populárnu hru Farmville. To naznačuje, že Netflix zrejme plánuje vyvíjať podobné hry. 

V rámci štandardného predplatného

Dobrou správou pre používateľov Netlixu je, že prístup k hrám by mali získať v rámci štandardného predplatného. Jeho cena by však mohla vzhľadom na dostupnosť nového obsahu stúpnuť. Povedal to pre Blooomberg nemenovaný zdroj.

Streamovacia služba už dlhšiu dobu avizuje, že chce vytvárať interaktívnejší obsah. Ak si spomínaš, Netflix sa už na tvorbe hier a interaktívneho obsahu podieľal aj v minulosti. Napríklad na mobilnej hre inšpirovanej seriálom Stranger things. Netreba zabúdať ani na interaktívne filmy. Mohol si si už vyskúšať film Black Mirror: Bandersnatch či seriál You vs. Wild s Bearom Gryllsom, kde si rozhodoval o prežití. 

Unsplash/Mollie Sivaram

Priamo v aplikácii Netflix

Hry by sme mali v budúcnosti nájsť priamo v mobilnej aplikácii Netflix pre Android a iOS. Otázkou zostáva, ako na to budú odpovedať konkurenčné spoločnosti Google a Apple. Títo giganti totiž majú v prevádzke vlastné služby Stadia a Arcade, nehovoriac o tom, že hlavne služba od Googlu je dlhodobo terčom kritiky za slabú podporu a ponuku hier. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:52