StoryEditor

Molson Coors partnerom pre distribúciu pivného portfólia spoločnosti Diageo na Slovensku

25.11.2021, 14:36
Staropramen - Slovakia privíta Guinness a Kilkenny od 1. januára 2022

Spoločnosť Diageo, popredný svetový výrobca prémiových liehovín, ako napríklad Johnnie Walker, Smirnoff a Guinness, dnes oznámila vytvorenie partnerstva so spoločnosťou Staropramen-Slovakia, ktorá je členom skupiny Molson Coors Beverage Company. Účelom tohto partnerstva je distribúcia pivného portfólia spoločnosti Diageo na slovenskom trhu od 1. januára 2022.

Strategické partnerstvo s Molson Coors pomôže ďalšiemu rastu značiek Guinness a Kilkenny z portfólia Diageo vďaka stabilnej distribučnej pozícii spoločnosti Staropramen - Slovakia v oboch predajných kanáloch On Trade a Off Trade

„S radosťou informujeme o vytvorení nového partnerstva so spoločnosťou Molson Coors vo východnej Európe. Naďalej bude rozvíjať našu stratégiu route-to-market a veríme, že táto spolupráca nám pomôže výrazne zvýšiť dostupnosť našich značiek piva. Tešíme sa na nové príležitosti a rast, ktoré môžeme s našimi značkami a budúcimi inováciami na Slovensku dosiahnuť spolu s Molson Coors,“ povedal Michael Holm, generálny riaditeľ Diageo Eastern Europe.

Molson Coors víta obohatenie svojho širokého pivného portfólia o značky s dlhoročnou tradíciou.

„Svoje portfólio chceme rozširovať spôsobom, ktorý nám umožní ešte viac zatraktívniť našu ponuku pre zákazníkov, vstúpiť do nových oblastí a nájsť partnerov s rovnakými hodnotami ako Molson Coors, ktorých základom je kvalita, remeselná zručnosť a dedičstvo. Sme veľmi nadšení a hrdí, že na Slovensku môžeme distribuovať tieto dve ikonické značky od spoločnosti Diageo. Aj naďalej budeme investovať do produktov vyššej prémiovej kvality a našu národnú distribučnú sieť využijeme na to, aby sme aj značky  Guinness a Kilkenny, ktoré dokonale dopĺňajú naše skvelé portfólio, priniesli  bližšie ku všetkým milovníkom piva,“ povedal Sergey Yeskov, generálny riaditeľ MCBC CEE. 

Guinness, svetoznáma ikona írskej barovej kultúry, je tmavý stout, ktorý bol prvý krát uvarený už pred viac ako 260 rokmi v pivovaru St.James Gate Brewery v Dubline. Je to jedna z najúspešnejších pivných značiek sveta a je dostupná v 120 krajinách. Ikonickými prvkami je pohár, pena i výčap. Guinness je značka, ktorá si výrazne zakladá na nespochybniteľne najvyššej kvalite vo všetkých aspektoch – ako pri varení, tak i pri servírovaní.

Kilkenny, tradičný írsky rubínový ALE s praženým sladom, ktorý je často nazývaný aj ako „írsky krém“, vznikol rovnako ako Guinness už v 18. storočí a následne sa varil v meste Kilkenny v Írsku. Nie len Guinness, ale i Kilkenny, ktorého kvalitu oceňujú pivní znalci po celom svete, je tradičným pivným zástupcom v írskych puboch a v Irish baroch po celom svete.

Od 1. januára 2022 budú značky Guinness a Kilkenny k dispozícii slovenským spotrebiteľom spolu s ďalšími obľúbenými značkami, ako sú Staropramen, Braník, Stella Artois či Corona od spoločnosti Staropramen - Slovakia, člena skupiny Molson Coors, na vybraných miestach segmentu HORECA či na modernom trhu. guinness guinness STAROPRAMEN - SLOVAKIA

O spoločnosti Diageo

Spoločnosť Diageo je svetovým lídrom v oblasti alkoholických nápojov s vynikajúcou kolekciou značiek. Patria medzi ne whisky Johnnie Walker, Crown Royal, J & B, Buchanan’s a Windsor, vodky Smirnoff, Ciroc, Ketel One a tiež Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray a Guinness.

Diageo je globálna spoločnosť a jej výrobky sa predávajú vo viac ako 180 krajinách na celom svete. Je kótovaná na londýnskej burze (DGE) a newyorskej burze (DEO).

Diageo Eastern Europe pokrýva pivný segment spoločnosti Diageo v celej kontinentálnej Európe a tiež segment destilátov v Rusku, východnej Európe, strednej Ázii, na Strednom Východe a v severnej Afrike. To je spolu 54 krajín. Na východoeurópskom trhu zamestnáva viac ako 370 ľudí.

Ďalšie informácie o spoločnosti Diageo, našich ľuďoch, našich značkách a našom výkone nájdete na www.diageo.com. Informácie o iniciatívach a spôsoboch zdieľania osvedčených postupov nájdete na globálnom zdroji zodpovedného pitia spoločnosti Diageo na www.DRINKiQ.com

Oslavujte život, každý deň a všade. Na zdravie!

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 08:35