Heineken
StoryEditor

Zlatý Bažant 0,0% - pre čistú hlavu bez kompromisov

06.03.2018, 09:00
Moderný, dynamický spôsob života s rastúcim trendom zdravého životného štýlu prináša množstvo situácií, v ktorých je spoločenská tolerancia alkoholu nulová alebo v ktorých sa sami rozhodneme jeho pitie úplne vylúčiť. Aj napriek svojmu označeniu však nealkoholické pivá malé množstvo alkoholu obsahujú.

Až doteraz - Zlatý Bažant prináša inováciu tohto roka, ktorá všetko mení - pivo úplne bez alkoholu, ktoré v produktovom portfóliu po viac ako 20 rokoch nahrádza Zlatý Bažant Nealko. Najočakávanejšia inovácia hurbanovského pivovaru sa volá Zlatý Bažant 0,0%.

Nie je nealko ako nealko

Zlatý Bažant 0,0 % je výsledkom viac ako dvojročnej usilovnej práce sládkov a pivovarníckych odborníkov z Hurbanova, ktorí sa snažili produkt zdokonaliť. V hurbanovskom pivovare si totiž uvedomovali, že Zlatý Bažant Nealko aj napriek svojmu názvu vždy obsahoval malé množstvo alkoholu.

Uvedením novinky prémiová pivná značka odpovedá aj na meniaci sa životný štýl Slovákov. Ten sa neustále formuje a stále viac zákazníkov preferuje zdravý a aktívny spôsob života. Spotrebiteľské trendy ukázali, že čoraz viac ľudí si dáva pozor a dôsledne dodržiava, čo a kedy pije. Obzvlášť to platí práve pri nápojoch obsahujúcich alkohol, ktorý vnímajú veľmi citlivo. Zlatý Bažant, ako značka, ktorá neustále zdokonaľuje svoje produkty a prináša inovácie sa preto logicky zamerala aj na túto skupinu konzumentov, pre ktorých priniesla na slovenský trh pivo, ktoré neobsahuje už ani kvapku alkoholu.

Pivovarníci z Hurbanova pri vývoji mysleli najmä na šoférov, no moderný spôsob života a rastúca spoločenská zodpovednosť prináša veľa ďalších situácií, v ktorých je bežné pivo nevhodné. Je to napríklad počas pracovnej doby, prípadne počas obeda v práci a vo všetkých situáciách, keď si chcú spotrebitelia zachovať triezvy úsudok. Teraz to už nie je žiadny problém.

Vďaka novinke Zlatý Bažant 0,0% si môžu všetci vychutnať plnú pivnú chuť a mať pritom 100 %-nú istotu vo všetkých situáciách, v ktorých je tolerancia alkoholu nulová, alebo v ktorých ľudia jednoducho piť nechcú. Konzumenti tak budú mať ľahší výber, pretože nový Zlatý Bažant 0,0% je pivo nielen bez alkoholu, ale tiež...

...bez kompromisov v chuti

Vývoj technológie výroby nového piva trval dva roky. Metódu tzv. studenej, resp. riadenej fermentácie charakterizuje kvasenie pri veľmi nízkej teplote, vďaka ktorej kvasinky neprodukujú žiadny alkohol, no zachovávajú plnú chuť piva.

Práve chuť je tým, čo odlišuje nový Zlatý Bažant 0,0% od jeho Nealko predchodcu. V Hurbanove testovali chuť novinky spolu s tými najprísnejšími kritikmi – svojimi spotrebiteľmi. Tieto testy jednoznačne preukázali, že hurbanovským pivovarníkom sa podarilo prekonať aj silnú konkurenciu svojho predchodcu, ktorý patril k najobľúbenejším slovenským pivám vo svojej kategórii a za dve desaťročia zozbieral viacero slovenských aj medzinárodných cien, ako je Slovenská pivná korunka či česká Zlatá pivní pečeť. Nový Zlatý Bažant 0,0% tak sľubuje nielen absolútne nulový obsah alkoholu, ale aj plnú pivnú chuť. Na zdravie!

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 20:01