StoryEditor

Aj mestskí policajti v Prievidzi si vďaka Mitickej dopĺňajú pitný režim

22.05.2020, 00:00
Mestská polícia Prievidza prevzala v rámci iniciatívy #mitickapomaha zásielku minerál-nych vôd Mitická. Spoločnosť Trenčianske minerálne vody a.s. sa v rámci iniciatívy zamerala aj na zariadenia, ktoré koordinujú momentálnu situáciu spojenú s pandémiou COVID-19. Do tejto skupiny bezpodmienečne patria aj členovia Mestskej polície. Pitný režim, tak pomôže v ťažkom čase boja proti vírusu aj policajtom v Prievidzi.

Do iniciatívy sa zapájajú mnohé organizácie a štátne aj súkromné zariadenia, ktorým sú minerálne vody postupne distribuované. Na stránke www.miticka.eu je možné nájsť všetky zariadenia a inštitúcie, ktoré vďaka tejto iniciatíve pitný režim získali.

Iniciatíva s názvom #mitickapomaha, ktorú sme spustili s vypuknutím pandémie koronavírusu sa už po niekoľkých dňoch ukázala ako úspešná. Záujem o zaslanie minerálnych vôd prejavili rôzne organizácie, inštitúcie a štátne aj súkromné zariadenia, ktoré denne s ochorením prichádzajú do styku. Pitný režim sme prostredníctvom iniciatívy rozdali viacerým zariadeniam pre seniorov, vodičom mestských liniek Dopravného podniku v Bratislave, či občianskym iniciatívam, akou je napríklad #ktopomozeslovensku. Sme radi, že vďaka iniciatíve #mitickapomaha sme mohli aktuálne darovať minerálne vody aj policajtom Mestskej polície Prievidza. Verím, že kvalitný pitný režim bude prínosom popri náročnej a vyčerpávajúcej práci,povedala Monika Mišíková, marketingová manažérka spoločnosti Trenčianske minerálne vody a.s.

Momentálnu situáciu na pracovisku Mestskej polície v Prievidzi a aj to, ako sa mestským policajtom rozšírili kompetencie, nám priblížil Mgr. Vít Zajac, koordinátor prevencie Mestskej polície Prievidza.

Aké zásadné opatrenia ste zaviedli na pracovisku?

Keďže sme v dennom kontakte s najrizikovejšími skupinami, museli sme zaviesť povinné opatrenia počas celej pracovnej doby. Samozrejmosťou je každodenné používanie osobných ochranných prostriedkov ako je rúško, rukavice a časté umývanie rúk. Kvôli situácii sme museli zaviesť aj pravidelnú dezinfekciu služobných áut ozónom. Nenechávame nič na náhodu a keďže by sme mali ísť ako Mestská Polícia našim občanom príkladom, dodržiavame všetky potrebné opatrenia na zníženie rizika nákazy.

Mitická pomáha Mitická pomáha Mitická

V čom ovplyvnila pandémia vašu dennú hliadkovú činnosť?

Denné hliadkové činnosti Mestskej polície Prievidza slúžia v rovnakom rozsahu ako za normálnych okolností. Okrem pravidelného dezinfikovania a dodržiavania nariadených opatrení, je taktiež našou nevyhnutnou úlohou pravidelný monitoring aktuálnej situácie.

Boli ste nútení počas karanténnych opatrení zasahovať v rámci zákazu zhromažďovania sa v meste?

Počas karanténnych opatrení museli niektoré hliadky Mestskej policie Prievidza zasahovať v rámci zákazu zhromažďovania sa v meste. Niektorí občania totiž navštevovali outdoorové športoviská aj napriek prísnemu verejnému zákazu a taktiež vytvárali príliš veľké skupiny pri voľnočasových aktivitách. V týchto prípadoch je v momentálnej situácii povinnosťou Mestskej polície, podobné prípady neodkladne riešiť.

Vznikli kvôli karanténnym opatreniam vo Vašom meste aj nejaké pozitíva v rámci náplne Vašej práce?

Mestská polícia Prievidza vníma ako pozitívum zlepšenie dodržiavania verejného poriadku vďaka karanténnym opatreniam. Po uzavretí barov, nočných klubov a diskoték sa výrazne znížili prípady spojené s výtržníctvom a celkovo sa zlepšilo dodržiavanie verejného poriadku v meste.

Po postupnom uvoľňovaní obmedzení a otváraní prevádzok sa však pomaly vraciame do pôvodného stavu” a počet prípadov opäť začína narastať.

Ako Vám pomohol pitný režim od Mitickej a pre koho bude určený?

Darovaný pitný režim od Mitickej je pre nás veľkým prínosom v našej každodennej práci. Primárne bude venovaný policajtom v hliadkovej službe, ktorí si budú môcť vďaka Mitickej pravidelne dopĺňať pitný režim. Ďakujeme.

Ako prebieha iniciatíva #mitickapomaha a komu boli doteraz dodané minerálne vody Mitická?

Celý priebeh iniciatívy môžu záujemcovia sledovať na stránke www.miticka.eu, kde okrem iného nájdu informácie o tom, komu minerálne vody v čase pandémie koronavírusu pomohli. Ďalšie informácie a zaujímavosti nájdete aj na www.miticka.eu a sociálnych sieťach minerálnej vody Mitická.

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 00:29