Fumbi už 2 roky prináša Slovákom kryptomenyFumbi
StoryEditor

Fumbi už 2 roky prináša Slovákom kryptomeny

22.02.2021, 23:00
Keď v roku 2017 začali kryptomeny prudko rásť, tak vzniklo veľa spoločností, ktoré ponúkali rôzne spôsoby nakupovania a obchodovania s kryptomenami. Väčšinou však boli zahraničné a veľmi komplikované pre ľudí. Fumbi sa to rozhodlo zmeniť.

Spoločnosť Fumbi vznikla ako odpoveď na čoraz väčší a ťažšie prehľadný trh s kryptomenami. Svoje služby a produkt Fumbi Index portfólio spustili v roku 2019, keď sa trh spamätával z veľkého prepadu. Spoločnosť verila že kryptomeny majú obrovský potenciál a bude o ne veľký záujem. Stačí ak ich prinesie vo forme, ktorá bude jednoduchá a pohodlná pre každého. 

Už počas prvých 5 mesiacov Fumbi získalo viac ako 1000 registrovaných používateľov. Koncom roka už pokorili hranicu 6000. Zároveň ako prví na Slovensku uskutočnili audit kryptopeňaženiek so spoločnosťou SGS Slovensko, ktorá potvrdila, že všetky kryptomeny sú na svojom mieste. Spolu s týmto pozitívnym vývojom Fumbi prinášalo rôzne prednášky a edukovalo verejnosť v oblastí kryptomien.

 Aj keď bol rok 2019 stále dosť volatilný, tak medziročne narástol o viac ako 100%. Slováci počas toho roku preinvestovali v kryptomenách viac ako 1 300 000 EUR.

 V roku 2020 začalo Fumbi napredovať vo viacerých smeroch. Malý startup sa začal rozrastať a pribudli v ňom noví členovia. Najvýznamnejší bol príchod Davida Stancela ako CTO. 

"Fumbi je iné ako tradičné kryptomenové služby. Zjednodušuje prístup ku kryptomenám natoľko, že sa vie každý zapojiť do sveta kryptomien. Zároveň je to jedna z mála spoločností, ktorá je schopná bezpečne spravovať a ukladať kryptomeny, čo je veľmi podstatné, ak chcete mať dôveru u vašich klientov. Verím, že Fumbi má potenciál byť lídrom aj v Európe, nielen na Slovensku,” - David Stancel, CTO Fumbi.

Okrem členov tímu sa Fumbi rozrástlo aj do Česka a Poľska. Keďže počet klientov rapídne rástol a s nimi aj hodnota investícií, tak Fumbi potrebovalo vylepšiť ukladanie kryptomien. V polovici roku 2020 prešli na technológiu od Ledger Vaultu a priniesli tak svojim klientom jednu z najbezpečnejších úschov, aká na trhu existuje. 

Fumbi zavŕšilo rok 2020 s 296% medziročným rastom trhu kryptomien a 23 700 registráciami (medziročný nárast o 264 %).

Rok 2020 sa však nezaobišiel bez skutočných výziev. Jednou z nich bol aj bankový účet. Ako priekopníci na Slovensku, ktorí prinášajú takto komplexné riešenia v oblasti kryptomien a investovania, sa muselo Fumbi aj s nepripravenosťou slovenských bánk otvoriť účet kryptomenovej spoločnosti. David Stancel Fumbi

„Slovenské banky nevedia zatiaľ spolupracovať s kryptomenovými spoločnosťami. Dôvodom je nedostatočná znalosť sektora kryptomien, ktorej výsledkom je, podľa štúdie Národnej banky Slovenska, paušálne blokovanie celého odvetvia,“ Juraj Forgács, zakladateľ Fumbi.

Momentálne Fumbi využíva litovskú finančnú inštitúciu Globitex, ktorá sa špecializuje na digitálne aktíva. Táto spolupráca umožnila Fumbi výrazne zvýšiť svoje mesačné obraty pri zachovaní tých najvyšších štandardov v oblasti prevencie prania špinavých peňazí.

Fumbi už tento rok plánuje priniesť niekoľko nových produktov a funkcii. Od začiatku tohto roka sa im podarilo vylepšiť užívateľské rozhranie, ktoré napovedá, ktoré produkty budú pridané.

S posledným rastom trhu a vstupom veľkých hráčov ako je Tesla, je viac než pravdepodobné, že kryptomeny budú neoddeliteľnou súčasťou investičného a peňažného sveta.

 

 (PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 05:58